fesztivalvaros

Szeged, a fesztiválváros

Magyarország harmadik legnépesebb települése nemcsak a Dél-Alföld központja, hanem egy igazi fesztiválváros is. Szeged a virágba borult, napsütötte tavasztól egészen a borongós őszig fogadja a szórakozni és kikapcsolódni vágyókat.


Boldog születésnapot, Szeged!

A szezont május közepén a szeged Napja Ünnepségsorozat nyitja. Ilyenkor az ország legízletesebb borai, legkülönlegesebb ínyencségei és legismertebb alakjai, ikonjai veszik birtokba a város legnépszerűbb pontjait: a Széchenyi teret, a Klauzál és a Dugonics teret – valamint a közöttük húzódó Kárász utcát –, illetve a Dóm teret. A több napon át tartó kavalkád sokszínű élményt nyújt a térségben élőknek. Ilyenkor a már említett nevezetes pontok mellett az Oskola utca és a Híd utca is benépesül. A kávézók, éttermek és cukrászdák megtelnek élettel, a Szegedi Hídivásár kézművesei elfoglalják a Belvárosi hidat, és igazi kincsekkel látják el a város apraja-nagyját.


Több, mint 90 éve a Tisza-part mentén

A Szegedi Szabadtéri Játékok Magyarország legnagyobb befogadóképességű szabadtéri színháza, Közép-Európa egyik legmeghatározóbb nyári színházi fesztiválja. Egyedülálló műfaji sokszínűéggel bír nemcsak a hazai, de az európai színházi fesztiválok körében is. Műsorkínálatában az opera, a musical, a próza és a szimfonikus zene rajongói is megtalálhatják kedvenceiket, két színpadon, júliustól augusztus közepéig. Ismert rendezők, elismert színészek, táncosok, zenészek és művészek felelnek a szórakoztatásért.


Szeged fesztivál


SZINezd újra, SZINezd újra…

Napfény, barátság, fergeteges koncertek és semmihez sem fogható atmoszféra, több mint 50 éve a Tisza partján, az ország legélhetőbb városában, Szegeden. A Szegedi Ifjúsági Napok hazánk legszínesebb és egyben az egyik legkörnyezettudatosabb zenei fesztiválja, ahol felvonul az előadók színe-java! A végtelen szabadság szinte kézzel fogható a városban a fiatalok és idősek körében egyaránt.


Oktatás, kultúra, sport – minden egy helyen az SZTE sátrában a SZIN-en! A szórakoztató és egyben ismeretterjesztő programokra minden érdeklődőt vár a fesztiválon a Szegedi Tudományegyetem a fesztivál ideje alatt.
Nehéz műfaj, komolyzene

A Szeged-Csanádi Egyházmegye főtemploma, a Dóm hosszú évek óta minden szeptemberben rendszerint a Szent Gellért Fesztiválnak ad otthont, ahol a komolyzene kap főszerepet. Tornyainak 81 méteres magasságával ez az ország 5. legmagasabb temploma, a város arculatának egyik legmeghatározóbb építménye, Magyarország egyetlen, 20. században épült székesegyháza.


Méltó búcsú az ősztől

Közel tíz éve töltik meg zsongással Szeged egyik legszebb pontját, a Dóm teret az ország legkiemelkedőbb borászai. Szeptember végén majdnem egy egész héten át ízlelgetheti minden dél-alföldi a jobbnál jobb és elismert nedűket, búcsút véve ezzel az ősztől. Karácsonykor itt, illetve a Dugonics és a Széchenyi téren karácsonyi vásárra is invitálják a látogatókat.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Balog_AnnaBalog Anna – BTK, magyar

Abban biztos voltam, hogy magyar szakra szeretnék jelentkezni, de sokáig nem tudtam, melyik egyetemre. Eredetileg úgy terveztem, hogy elmegyek az SZTE és az ELTE nyílt napjára. Végül az ELTE-jére el sem mentem, mert mire hazaértem Szegedről, már döntöttem. Annyira megtetszett a környezet, a hangulat, az emberek, hogy rögtön tudtam: nekem ott a helyem. Azóta sem bántam meg ezt a döntésemet.

Sipos Mark KristofSipos Márk Kristóf – ÁJTK, politológia

Mivel szegedi vagyok, nem volt kérdés, hogy ragaszkodom a városomhoz és a helyi egyetemhez. Azért a politológiát választottam, mert nagyon érdekel a politika. Emellett nem titkolt célom, hogy majd színésznek tanuljak, de ez előtt szeretném, hogy legyen egy biztos diploma a kezemben. A szakon nagyon kedvesek a tanárok, jó a kapcsolat velük, igazán családias a hangulat. A közösségi élet is élénk, igazán jó kedvezmények vannak külön az egyetemistáknak, így például ingyen lehet buliba menni, vagy olcsóbban lehet egy kávét inni.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *