kepzesi_teszt

Pályatervezési tanácsadás középiskolás diákoknak

Mi leszel, ha nagy leszel – még nem tudod? Segítünk eldönteni az SZTE Karrier Iroda pályatervezési tanácsadói segítségével!


Miért jó?

 • Segítünk a továbbtanulással kapcsolatos elakadásaid feloldásában, legfontosabb kérdéseid megválaszolásában,
 • feltérképezzük erőforrásaidat,
 • tisztázzuk motivációidat, céljaidat,
 • teljesebb képet adunk az egyes képzési területekről, szakokról,
 • tervezünk, ötletelünk lehetséges pályautakról,
 • érdeklődési köröd alapján megkeressük a hozzád leginkább illeszkedő szakmai területet, de törekszünk arra, hogy legyenek B és C verzióid is,
 • felületeket, módszereket ajánlunk a döntést segítő információk begyűjtéséhez, támogatunk ezek feldolgozásában,
 • lépésekre bontjuk a megvalósításhoz vezető utat.

Hogyan segítünk?

Eloszlatjuk a bizonytalanságod, konkretizálunk, segítünk a nehezítő külső vagy belső tényezők feloldásában, objektivitást adunk, önismeretben fejlesztünk, tudatosítunk, illeszkedéseket keresünk, szélesítünk, szűkítünk, lelkesítünk, vágyakat és realitásokat hangolunk, segítünk a célok megfogalmazásában, a tervezést cselekvésbe fordítjuk, mindezt VELED alakítjuk!


VISSZAJELZÉSEK

 • „A tanácsadás sokat segített nekem a döntéshozatalban, tisztábban látom a céljaimat, az egyes szakokhoz való kapcsolódásom.”
 • „A tanácsadás során rájöttem, mennyire fontos, hogy próbára tegyem magam, kilépjek a megszokott rutinokból, legyek nyitott a lehetőségekre!”
 • „A szakok és önmagam megismerését segítette, most már van néhány kijelölt irány, szűkült és biztosabb lett, mit is szeretnék!”
 • „Tetszettek az elgondolkodtató feladatok és kérdések!”
 • „A tanácsadó sok információt adott át, átfogó képet tudtam alkotni. Külön tetszett, hogy a legaktuálisabb igényeim mentén tudott segíteni.”
 • „Nagyon sokat vacilláltam három nagyon eltérő szak között. A tanácsadás végére egyértelmű lett számomra, hogy melyiket válasszam, és közben önismeretileg is nagyon sok hasznos dolgot kaptam, köszönöm!”A tanácsadás keretei, jelentkezés módja:


A pályatervezési tanácsadás (személyesen vagy online) DÍJMENTESEN érhető el a középiskolás diákok számára! A tanácsadás 2-3 alkalmat jelent, alkalmanként 45-60 percben (a délutáni órákban). Ha úgy érzed, vannak bizonytalanságaid a továbbtanulással kapcsolatosan, írj nekünk a fazekas.melinda@szte.hu e-mail-címre, hogy időpontot egyeztethessünk, vagy keress bennünket a 62-546-680-as telefonszámon!


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Major NoemiMajor Noémi – TTIK, molekuláris bionikai mérnök

Azért jelentkeztem az SZTE-re mert az országban csak két egyetemen érhető el a molekuláris bionikai mérnök szak. Mivel Szeged egyetemi város, így ezért választottam inkább Szegedet. És milyen jól is tettem! A tanároknak nagyon jó hírük van, kedvesek, segítőkészek és fiatalok. A képzés rendkívül gyakorlatias, sokszor van laborgyakorlatunk, ami igazán hasznos lesz majd a jövőben. A sok gyakorlat miatt pedig teljesen más a képzés, érdekes és izgalmas.


Major_AttilaMajor Attila - ZMK, magánének

Azért jöttem erre a szakra, mert itt olyan tanárok tanítanak, akiket nagyra tartok. Maga a szak a tanszékvezető, Temesi Mária tanárnő miatt vonzó, hiszen sok lehetőséget kínál arra, hogy elsősként operában szerepelhessek, ez pedig kezdőként hatalmas lehetőség és megtiszteltetés. A ZMK-n a tanár-diák kapcsolat nagyon szoros, hiszen ez a pálya nagyon tanárfüggő. Én itt megtaláltam Andrejcsik István operaénekes személyében azt a mestert, akivel a legtöbbet tudtam eddig fejlődni.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *