Miért tanulj mesterszakon? – mérnökök válaszolnak - Ludányi Balázs

A Szegedi Tudományegyem 6 kara, 27 mesterképzést hirdet a 2022-es keresztféléves felvételi eljárásban. A jelentkezők nappali és levelező tagozatos, államilag finanszírozott és önköltséges képzések közül választhatnak november 15-ig.
Középiskolában gépészeti specializációt tanult Ludányi Balázs, a Continental PPI mérnöke és egyértelmű volt számára, hogy az érettségi után a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán, gépészmérnök alapszakon tanul tovább. – Már az egyetemi éveim alatt számos lehetőségem volt a karrierem építésére, már elsősként csatlakoztam a duális programhoz, és ekkor léptem be a Continental-hoz is. Kaptam egy mentort, aki végig támogatott a tanulmányokban és szakmai céljaim elérésében. A szakdolgozatom témája is egy céges projekt volt, amivel TDK-n 2. helyezést is elértem. Az alapszak elvégzése után mechatronikai mérnök mesterszakon folytattam az egyetemet, elsősorban azért mert ezzel a képesítéssel könnyebben elérhetem a karriercéljaimat. Már BsC-s tanulmányaim alatt is besegítettem a folyamatszimulációs és modellezés című tárgyba, amit mesterszakos gépészmérnök hallgatóknak tartottunk. A mesterszak megszerzése után átvettem ezt a tárgyat a kollégámtól – fogalmazott Balázs. A Continental munkatársa az SZTE Mérnöki Karát azoknak ajánlja, akiket érdekel a technológia, kitartóak és előnyben részesítik a gyakorlati képzést.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Szolga_Valentina_kicsiSzolga Valentina – GYTK, gyógyszerész

Már gimnáziumban is Szegedre jártam, így szinte egyenes út vezetett az SZTE-re. Mórahalmi vagyok, így az SZTE helyileg közel van, Szegedet pedig egy vonzó, gyönyörű városnak tartom. Ami nagyon pozitív számomra, hogy a képzés rendkívül gyakorlatorientált, és az egyetemi rangsorokban is jó helyezéseket érünk el.


Mikula_AndreaMikula Andrea - ÁJTK, jogász

Elsősorban azért választottam az SZTE ÁJTK-t, mert itt lakom Szegeden, és úgy hallottam, hogy a szegedi jogi képzés nagyon jó. Ez az évek során be is bizonyosodott. Másrészt utánanéztem néhány felmérésnek, és úgy értesültem, hogy a Szegedi Tudományegyetem legalább olyan magas szintű képzést nyújt, mint más hasonlóan nívós egyetemek az országban. A jogi karon nagymértékű tudásra és talpraesettségre tettem szert az évek során, amit nem csak a munkaerőpiacra kilépve fogok tudni kamatoztatni.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *