Miért tanulj mesterszakon? – mérnökök válaszolnak - Jusztin Ágnes

A Szegedi Tudományegyem 6 kara, 27 mesterképzést hirdet a 2022-es keresztféléves felvételi eljárásban. A jelentkezők nappali és levelező tagozatos, államilag finanszírozott és önköltséges képzések közül választhatnak november 15-ig.
Jusztin Ágnes mezőgazdasági mérnöki szakon végzett 2020 januárjában, majd ezt követően vidékfejlesztési mesterképzésen tanult tovább, jelenleg Mezőhegyesen dolgozik a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdasági Zrt.-nél. – Itt töltöttem a gyakorlatomat és nagyon megtetszett a Ménesbirtok. Most agrár-kommunikációs koordinátorként dolgozok, a gyakorlatra ideérkező hallgatókat irányítom. Emellett nagyon sok marketinges feladata is van, a közösségi média felületek kezelése és a Ménesbirtok arculati megjelenéseihez kapcsolódó feladatok is hozzám tartoznak. A szakmai túrák szervezése, koordinálása, turistacsoportok fogadása is az én feladatköröm – árulta el munkájáról. A mesterszakon végzett hallgató gyermekkora óta foglalkozik állatokkal, emellett növénytermesztéssel is foglalkoznak kis családi gazdaságban. Ezért választotta a mezőgazdasági mérnöki alapszakot majd a vidékfejlesztési agrármérnöki mesterszakot.– Nagyon szerettem az egyetemi éveket, nagyon jó volt a közösség, úgyhogy sok szórakozás egészítette ki a tanulós napokat, amik teljesen feltöltöttek. Nagyon sok hasznos ismeretet sajátítottam el az egyetemen. Jó oktatóim voltak, akik gyakorlatias tudást adtak át. Emellett különösen jó volt, hogy nyitottak voltak arra, hogy különböző kirándulásokat, tanulmányutakat szervezzenek. Ennek segítségével a cégek működésébe is betekintést nyertem – tette hozzá. Ágnes azért ajánlja a Szegedi Tudományegyetemet, mert nagyon jó a diákélet, gyakorlatias a képzés és sok lehetőségük van a diákoknak kitekinteni a való életbe.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Sisak_MagdolnaSisák Magdolna - GTK, pénzügy-számvitel

Azért jöttem ide, mert nővérem is gazdasági szakon végzett, és mondta, hogy ez előnyös a munkaerőpiacon, mert elég jó helyen tudott vele elhelyezkedni. Eddig nincsenek negatív élményeim, bár sokat kell tanulni, de tetszik nagyon a kar, és maga a szak is, ajánlom másoknak is. Diákközpontú, gyakorlatias az oktatás, hasznos ismeretekre teszünk szert.
amin-alawar2Amin Alawar - TTIK: biológia Phd

Libanonból érkeztem Szegedre a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogrammal. Szeretek SZTE-s hallgató lenni, mert elképesztő itt a diákélet. Rengeteg a külföldi hallgató, szinte a világ minden tájáról tanulnak itt fiatalok. A laborban végzett tudományos munka mellett jut idő a kikapcsolódásra is. A város is lenyűgöző, kedvencem a Széchenyi tér.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *