Miért tanulj mesterszakon? – mérnökök válaszolnak - Balázs Szabolcs

A Szegedi Tudományegyem 6 kara, 27 mesterképzést hirdet a 2022-es keresztféléves felvételi eljárásban. A jelentkezők nappali és levelező tagozatos, államilag finanszírozott és önköltséges képzések közül választhatnak november 15-ig.
Balázs Szabolcs 2020 februárjában végzett a Mezőgazdasági Karon, mint mezőgazdasági agrármérnök, jelenleg pedig takarmánykeverő üzemvezető a Hódagro Zrt.-nél. – Feladataim közé tartozik az állatállomány takarmányozása, receptúrák legyártása, az alapanyagok rendelése és a késztermékek kiszállítása. Gyerekkorom óta érdekelt a mezőgazdaság, imádtam a kertben tevékenykedni, ezért tanultam tovább ilyen területen. Az SZTE változatos képzési palettát kínált és fontos volt számomra az is, hogy a dél-alföldi régióban maradjak. A képzés és a munkahelyi gyakorlat során a növénytermesztés és az állattenyésztés minden területével megismerkedtem, így például a nagyüzemi állattartás sajátosságaival is – mondta el. Hozzátette: a Szegedi Tudományegyetemet azért ajánlja, mert családias a légkör, sok szakmai, gyakorlati képzés van, és számos duális partner segíti az adott szakma tényleges megismerését. A szegedi diploma nagyon jó ajánlólevél, Szegeden és környékén minden cég ismeri az SZTE-s oktatókat és hallgatókat.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Higi_CsillaHigi Csilla – BBMK, zenetanár (ütőhangszer)

Óvodás korom óta zenélek, így már a kezdetektől egyértelmű volt, hogy ezen a vonalon megyek tovább. Hódmezővásárhelyen lakom, ezért az egyetem közelsége fontos szempont volt. A gyerekeket is nagyon szeretem, ezért választottam a zenetanár-képzést. Korábban több szegedi zenészbarátom mesélte, hogy milyen jó koncerteket, rendezvényeket szerveznek Szegeden, ez is vonzott a városban. Szerintem az SZTE sok lehetőséget biztosít a zenészként való érvényesüléshez.


mendezMatheus Vasconcelos Goes Mendes – ÁOK: orvos

Brazíliából érkeztem, de nagyon otthonosan érzem magam Szegeden. Rengeteg hasznos tudásra tettem itt szert, amihez a jól felszerelt laborok és a modern könyvtári környezet is hozzájárult. A város nyüzsgő mégis biztonságos, jó az életminőség és minden segítséget megkapunk a beilleszkedéshez. Legyen szó tanulmányi ügyintézésről vagy szálláskeresésről.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *