EUGLOH-Porto06

Formáljuk együtt a jövőt a EUGLOH-val!

Élménybeszámoló Sikó Beáta, a szegedi Student Board elnökének tollából.


Mit adott nekem a EUGLOH?

 

Röviden összefoglalva: lehetőséget. A EUGLOH öt egyetem kapuit tárja ki a hallgatók előtt, és a tanulás megreformálása mellett különböző soft skillek elsajátítását is lehetővé teszi. A nemzetközi Student Board tagjaként – ami a EUGLOH egyik kiemelt testülete – lehetőségem nyílt külföldi, inspiráló fiatalokkal együtt dolgozni, és valami nálunk sokkal nagyobbat létrehozni. A EUGLOH egyik jelmondata a “Shaping our future!”, ami tökéletesen leírja a mi, azaz a diákok küldetését. A szövetség lehetővé teszi, hogy hallgatóként szót emeljünk magunkért, és érvényesítsük az általunk képviselt tanulók érdekeit. Erre kiváló lehetőséget biztosított többek között az októberben Portóban megrendezett Annual Summit is.


EUGLOH-Porto04

 

Mit jelent az Annual Summit, és mi történt ott?

 

Az Annual Summit a szövetség kapcsolatát erősítő, évente megrendezett csúcstalálkozó. Az esemény programjában mi, hallgatók is teret kaptunk, és egy saját plenáris előadás keretében megfogalmazhattuk azt, hogy hogyan látjuk a EUGLOH-t. Emellett arról is beszéltünk, hogy mi, diákok hogyan vagyunk képesek egy EUGLOH-közösség kialakítására. Azt gondolom, hogy hallgatóként rendkívül felemelő és megtisztelő élmény volt, hogy az öt egyetem vezetői és minden tag egyenlő félként kezelt bennünket, és lehetőségünk nyílt megközelítőleg 210 000 hallgatóit képviselni.

 

Mire számíthatnak a hallgatók a EUGLOH-tól?

 

A EUGLOH hosszú távú célja egy egységes európai egyetem létrehozása, amelyben a diákok előtt az országhatárok által felállított korlátok megszűnnek létezni. Elképesztő belegondolni, hogy a jövő EUGLOH-egyetemén szabad átjárás lesz a campusok között, és az európai gondolkodásmód, a nemzetközi tudás szabad áramlása a hétköznapjaink része lesz. Már alig várom, hogy együtt tanuljunk Európa különböző pontjain!


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Spitzer BarbaraSpitzer Barbara – BTK – anglisztika

Szeged és a Szegedi Tudományegyetem is nagyon diákközpontú. Sokkal gyakorlatiasabb az oktatás, mint más egyetemeken, és rengeteg lehetőséget kínál a hallgatóinak. Ugyanez elmondható a városról is, hiszen rengeteg kedvezményt adnak a diákoknak, melyekkel nagyon sokat lehet spórolni. Így pedig egy kicsit az egyetemista élet is könnyebbé válik.


Balogh_RamonaBalogh Ramóna - TKK, magyar-, média-, mozgókép-, és kommunikációtanár

Ezzel a képzéssel a későbbiek során nagyobb esélyem van a munkaerőpiacon való elhelyezkedésre, és szerintem a kommunikáció bármely munkaterületen kifizetődő. Azért ezt a szakot választottam, mert kisgyermekkorom óta szerelmese vagyok a magyar nyelvnek, a magyar irodalomnak, és ehhez a kommunikáció mint olyan, elválaszthatatlan dolog.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *