EUGLOH-Porto06

Formáljuk együtt a jövőt a EUGLOH-val!

Élménybeszámoló Sikó Beáta, a szegedi Student Board elnökének tollából.


Mit adott nekem a EUGLOH?

 

Röviden összefoglalva: lehetőséget. A EUGLOH öt egyetem kapuit tárja ki a hallgatók előtt, és a tanulás megreformálása mellett különböző soft skillek elsajátítását is lehetővé teszi. A nemzetközi Student Board tagjaként – ami a EUGLOH egyik kiemelt testülete – lehetőségem nyílt külföldi, inspiráló fiatalokkal együtt dolgozni, és valami nálunk sokkal nagyobbat létrehozni. A EUGLOH egyik jelmondata a “Shaping our future!”, ami tökéletesen leírja a mi, azaz a diákok küldetését. A szövetség lehetővé teszi, hogy hallgatóként szót emeljünk magunkért, és érvényesítsük az általunk képviselt tanulók érdekeit. Erre kiváló lehetőséget biztosított többek között az októberben Portóban megrendezett Annual Summit is.


EUGLOH-Porto04

 

Mit jelent az Annual Summit, és mi történt ott?

 

Az Annual Summit a szövetség kapcsolatát erősítő, évente megrendezett csúcstalálkozó. Az esemény programjában mi, hallgatók is teret kaptunk, és egy saját plenáris előadás keretében megfogalmazhattuk azt, hogy hogyan látjuk a EUGLOH-t. Emellett arról is beszéltünk, hogy mi, diákok hogyan vagyunk képesek egy EUGLOH-közösség kialakítására. Azt gondolom, hogy hallgatóként rendkívül felemelő és megtisztelő élmény volt, hogy az öt egyetem vezetői és minden tag egyenlő félként kezelt bennünket, és lehetőségünk nyílt megközelítőleg 210 000 hallgatóit képviselni.

 

Mire számíthatnak a hallgatók a EUGLOH-tól?

 

A EUGLOH hosszú távú célja egy egységes európai egyetem létrehozása, amelyben a diákok előtt az országhatárok által felállított korlátok megszűnnek létezni. Elképesztő belegondolni, hogy a jövő EUGLOH-egyetemén szabad átjárás lesz a campusok között, és az európai gondolkodásmód, a nemzetközi tudás szabad áramlása a hétköznapjaink része lesz. Már alig várom, hogy együtt tanuljunk Európa különböző pontjain!


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Erdész ÁdámErdész Ádám – ÁOK – orvos

Szeged egy igazán kellemes és szép város, nagyon jó a társaság. A belvárosban szinte mindenhol ismerősbe botlok. A képzés is nagyon jó, magas színvonalú, szerintem a tanárok is nagyon korrektek. Nagyon sok kulturális lehetőség van a városban és az egyetemen is. Szerintem nem elhanyagolható megemlíteni azt sem, hogy nagyon szépek a lányok is.

Fűrész ZsófiaFűrész Zsófia – ÁOK – orvos

Szeged rengeteg lehetőséget nyújt a diákoknak egyaránt a szórakozás, kultúra, és a munkavállalás terén is. Annak ellenére, hogy vidéki egyetem, az oktatás színvonala eléri a pesti egyetemekét, sőt szerintem még túl is szárnyalja azokat. Nagyon szeretek itt tanulni, nagyon szeretem, hogy ilyen nyugis, barátságos maga a város is.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *