alberlet

Albérlet vs. Kollégium

Egyetemre készülsz? Tegyük fel, hogy kezedben a döntés joga: albérletben vagy koleszban laknál. Megkérdeztük hallgatóinkat, mi szól az egyik és mi a másik mellett. Lássuk, hogy milyen előnye és hátránya van kollégiumban vagy albérletben lakni!




albi_vs_koli_2Dobó Kamilla, az SZTE GTK gazdálkodás és menedzsment szakján elsőéves hallgató, kollégista:

  • olcsó lakhatás
  • mindig van társaság
  • összetartó csapat
  • könnyen elérhető
  • egyetemi kedvezményeket biztosít, mint például színházbérlet
  • konditerem.

Saját vélemény:

Az Öthalmi Diáklakásokban élek. Ismerőseim ajánlották, mert az elrendezése olyan, mintha kis lakások lennének, saját konyhával és fürdővel. Az ára nagyon hallgatóbarát, szép környezetben tölthetem a diákéveimet.












albi_vs_koli_5Vass Gergő, az SZTE GTK kereskedelem és marketing szakján elsőéves hallgató, albérletes:

  • szabadabb életvitel
  • házibulik
  • sokkal otthonosabb
  • úgy rendezed be, ahogy akarod
  • felelősségteljesebb.

Saját vélemény:

Én kizárólag az albérletre esküszöm, mert ott a magam ura vagyok, azt csinálok, amit csak szeretnék, és sokkal szabadabb, illetve komfortosabb. Sokan azt gondolják, hogy az egész albérletet rendben tartani is több munka, de a lakótársaimmal ezt szuper módon fel tudjuk osztani. Hátrányként a drágább lakhatást hoznám fel, de úgy gondolom, hogy a diákéveim alatt így könnyebben tudok az életre felkészülni, mint kollégistaként.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Aryan_MardanpourAryan Mardanpour - ÁOK, orvos

A nevem Aryan Mardanpour és Perzsiából jöttem. Másodéves hallgató vagyok a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. Már közel három éve Magyarországon élek, 8 hónapot Budapesten töltöttem.

Gyerekként a Nagybátyám karrierje inspirált arra, hogy orvosnak tanuljak, Ő egy nagyon sikeres ortopéd sebész az országomban. Miután felvettek a Szegedi Tudományegyetemre, komolyabban kezdtem venni a tanulást, mert Szegeden kimondottan kemény az orvosi kar. Szeretek segíteni az embereknek. Miután befejeztem a tanulmányaimat Szegeden, terveim szerint egy időre szeretnék önkéntes munkát végezni az „Orvosok határok Nélkül” segélyszervezetnél. Szegedre pedig mindig második otthonomként gondolok.



Olasz_BalazsOlasz Balázs - ZMK, előadóművész – klasszikus orgona

Mindig is tudtam, hogy zenész akarok lenni, már ötévesen a rádiót hallgatva operákat énekeltem. Később jött a zongora szeretete. Általános iskolában azt mondtam, hogy zongoraművész leszek, ez annyiban módosult, hogy orgona lett belőle. Békéscsabára jártam zenei konzervatóriumba, és a nyári kurzusok során volt szerencsém Szegeden is zenélni, ekkor szerettem bele a városba. Hogy miért pont Szegedet választottam a zenei pályám szempontjából? Mert ezen az egyetemen nagyon magas színvonalúan tanítanak, és közel van a lakóhelyemhez. Plusz megtalálható a városban az a pezsgés (koncertek sorozata), amire egy zenésznek szüksége van.



További hallgatói vélemények >>>