weboldal_nyito_facebok_insta_miert_szte_Sport_SZTE_WEB

Támogatjuk az egészséged! Sportolj az SZTE-n!

Tudtad, hogy egy kiadós testmozgás után jobban fog az agyad? Pörgesd fel magad és készülj edzés után egy zárthelyi dolgozatra! Hogyan segít eben a Szegedi Tudományegyetem? Elmondjuk!

A Szegedi Tudományegyetemen osztatlan és alapképzésben résztvevők számára kötelezően teljesítendő 2 félévnyi testneveléskurzus, amely 12 alkalmat jelent heti 1 órával számolva. Tudod mi ebben a legjobb? Amellett, hogy rávesz a testmozgásra, akkor is, ha annyira nem vagy oda érte, kipróbálhatsz olyan sportokat, amiket eddig nem mertél, vagy nem voltál biztos benne, hogy neked való.


Az SZTE-n 55 sportágból, közel 150 kurzus közül válogathatsz. Emellett számos ingyenes foglalkozást is látogathatsz, figyeld mindig az SZTE Sportközpont aktuális híreit!


A Szegedi Tudományegyetem Sportközpontján kívül számos hely diákkedvezménnyel is igénybe vehető, például a jégkorcsolyapálya, a sportuszoda, az Annafürdő, a Napfényfürdő az Aquapolis, a SZEDEÁK meccsei, a kajak-kenu és az evezős versenyek.

 

Élsportoló vagy?

Akkor nem árt tudnod a „Jó tanuló, jó sportoló” pályázatról, ami pénzjutalommal díjazza, ha nem csak az agyadat, hanem a testedet is rendszeresen tornáztatod!


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Nemeth MelittaNémeth Melitta – TTIK, földrajz

Korábban már elkezdtem egy szakot, viszont úgy hozta az élet, hogy azt abbahagytam. Ezután elkezdtem dolgozni, és a munkám során jöttem rá, hogy a turizmus és a földrajz az, ami igazán érdekel. Így újra nekifutottam a tanulásnak, és felvételiztem a TTIK-ra, földrajz szakra. Szakiránynak a turizmust választottam. Itt végre úgy érzem, hogy a helyemen vagyok. Pozitívum, hogy habár kevesen vagyunk ezen a specializáción mégis elindították, így sokkal több idő jut egy-egy emberre az órákon.






Szucs_ViktorSzűcs Viktor - ÁOK, általános orvos

Azért jöttem Szegedre, mert szeretem a kisvárosias, barátságos egyetemeket, Budapest pedig nem ilyen. Szeretnék az embereken segíteni, érdekel ez a tudományág, a kutatások is nagyon érdekesek. Kedvesek a felsőbb évesek, a kari élet nagyon sokszínű. Mindenki jöjjön az SZTE ÁOK-ra!



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.