nemzetkozi_osztondijak

Nemzetközi ösztöndíjak? Utazz, tanulj, láss világot az SZTE-vel!

Biztos nyelvtudásra szeretnél szert tenni? Új kultúrákat és embereket ismernél meg? Szeretnél kicsit kimozdulni a szürke hétköznapokból? Akkor kösd össze a kellemest a hasznossal és pályázz mobilitási programokra az SZTE-vel!

#Erasmus+

A Szegedi Tudományegyetemnek az Erasmus+ programban több mint 1000 jelenleg is élő együttműködési megállapodása van 540 partneregyetemmel, 31 országból. Ráadásul, akár 2 féléven keresztül is kint maradhatsz a választott országban. Nézz utána, hogy milyen lehetőségeid vannak a szakon belül és melyik a legszimpatikusabb!

Ez miért szuper lehetőség? A nyelvtudásod elmélyítésével nagy előnnyel indulsz majd a munkaerőpiacon akár külföldön is!

Olyan kulturális, szakmai és emberi ismeretekkel gazdagodsz majd, amelyekkel itthon talán soha nem találkoznál! A többi előnye már csak rajtad áll!

További infóért keresd fel a Szegedi Tudományegyetem ERASMUS-honlapját!


#CEEPUS

Ez nem más, mint a Közép-Európai Felsőoktatási Csereprogram, amely száz partneregyetemet foglal magába 15 tagország 65 városából. A program célja, hogy közép- és kelet-európai országok felsőoktatási intézményei között megkönnyítse az oktatói és hallgatói cserét, nyelvi szakmai kurzusokon, valamint nyári egyetemeken való részvételt. Újdonságként a program lehetőséget nyújt hallgatói szakmai kirándulások lebonyolítására és közös diplomaprogramok kialakítására is.

További infóért keresd fel a Szegedi Tudományegyetem CEEPUS honlapját!


#Campus Mundi

A program támogatja a hallgatói mobilitást és igyekszik hozzájárulni a felsőoktatási intézmények nemzetközi szerepének növeléséhez. A program háromféle ösztöndíjat kínál: részképzéshez, szakmai gyakorlathoz és rövid tanulmányúthoz. A Campus Mundi ösztöndíj a legtöbb költségedet fedezi, bárhol is tanulnál a világban egy-két szemeszter erejéig. Vágj bele életed egyik legjobb kalandjába!

További infóért keresd fel a Szegedi Tudományegyetem Campus Mundi honlapját!


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Holecska_ZoltanHolecska Zoltán – BTK, történelem

Az egyetemválasztáskor több szempontot is figyelembe vettem. Az egyik legfontosabb köztük az volt, hogy erős legyen az érdeklődési területem kutatása. A másik pedig, hogy megfizethető legyen az ottani élet. Szegeden teljesült az, amit vártam: sokkal olcsóbb, mint Budapest, és a tanulmányaimat is magas színvonalon folytathatom. Ráadásul közel van az otthonomhoz, Békéscsabához is. Így egy év után úgy érzem, nem bántam meg a döntésemet, mert Szeged egy igazán élhető, diákbarát város.

Stricz_Walter_kicsiStricz Walter – ÁJTK, jogász

Hogy miért az SZTE? Egyrészt kézenfekvő választás volt dél-alföldi lakosként, másrészt nagyon jókat hallottam magáról az intézményről is. Úgy gondolom, hogy világszínvonalon is ez egy kiemelkedő egyetem, nagyon jó szakmai képzést nyújt a hallgatóknak. Véleményem szerint, aki a mi egyetemünket választja, az egy piacképes diplomát szerezhet, ezután pedig nagyon jó állásokra pályázhat. Kiemelném saját tapasztalataim alapján, hogy magas szakmai kvalitásokkal rendelkező tanári kar áll a hallgatók rendelkezésére, az oktatók többsége készséggel segít azoknak a diákoknak, akik érdeklődnek az adott téma, terület iránt.

További hallgatói vélemények >>>