IMG_3451

A kemény munka megtérül – tehetséggondozás az SZTE-n

Komolyan veszed a tanulmányaidat és beleadsz mindent? Akkor az SZTE Tehetségpont pont téged keres! A program célja a jó képességű diákok felkutatása és támogatása. Ne aggódj, a tehetséges nem vész el az SZTE-n! Már a középiskolásokat is támogatjuk!

#azSZTEnatehetségnemvészel


Az Esélyt a Középiskolás Tehetségeknek pályázat és az SZTE Eötvös Loránd Kollégiumának a Szegedi Tehetség-HÍD programja célozza meg a nehéz helyzetben lévő, de kiemelkedő tehetségű középiskolás diákokat.


Kerülj be az SZTE Tehetségpont tagjai közé! Hogyan? A Tehetséggondozó Tanács évente kiírt kiválósági listája külön rangsorban értékeli az alap-, mester-, illetve osztatlan képzések hallgatóit, a sportolókat és művészeket, valamint a doktoranduszokat. A teljesítmények függvényében a hallgatók 30 és 100 ezer forint közötti Talent-ösztöndíjban részesülnek.


A Tehetségponttal összhangban a Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány is kiáll a tehetségekért és évente öt hallgatót részesít fejenként 200 ezer forintos ösztöndíjban, és öt különdíjban.



esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Kocsis_Bernadett_felveteliKocsis Bernadett - BTK, szociológia

Nagyon szeretem Szegedet, hallgatókkal teli, pezsgő egyetemi város. A képzéssel is elégedett vagyok, különösen azért, mert számos gyakorlati helyet biztosít az egyetem a hallgatóknak –nemcsak szociológia szakon. Szeretem, hogy olyan sokféle testnevelés kurzus közül lehet választani, így az is megtalálja a számára kedvező sportágat, aki a labdajátékokat szereti, de az is, aki inkább az extrém mozgásformákat kedveli.



Juhasz_AnnaJuhász Anna - MGK, mezőgazdasági mérnök

Számomra egyértelmű volt már a középiskolában, hogy az MGK-n biztosan szép jövő vár rám. Sok jót hallottam ismerősöktől, de most, hogy a hallgatója lehetek ennek a karnak, én is sok maradandó élményt továbbíthatok érettségizős barátaimnak. Az órákon tanultakat az otthoni családi gazdaságban bátran kamatoztathatom. Szuper külföldi lehetőségek, gyakorlatias oktatás, és nem utolsósorban a családias légkör, amit nagyon szeretek. Ez elsősorban abban nyilvánul meg, hogy kiváló a tanár-diák kapcsolat.



További hallgatói vélemények >>>