radio_nyito

2021. szeptember 20.

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Jelenkortörténeti Tanszék tanszékvezetője Prof. Dr. Tomka Béla egy rádióműsorban beszélt a globalizációtörténet alapkérdéseiről. Az éter mellett nyomtatásban is találkozhatunk a tanszék oktatóinak gondolataival. Két új kiadvány jelent meg SZTE-s szerkesztésben.


A Klubrádió "Szabad a pálya" című adásában Tomka Béla professzor a globalizációtörténet alapkérdéseiről folytatott beszélgetést Bayer József akadémikussal. A műsor visszahallgatható a tanszéki kutatócsoport podcast oldalán.


A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Jelenkortörténeti Tanszék új munkatársának, Baráth Katalinnak "A történetírás terhe" címmel, tudománytörténeti kötete jelent meg a Kijárat Kiadónál. A könyvet a budapesti Fuga Központban mutatták be, amelyről felvétel is készült. A videó megtekinthető itt, illetve a kötetről bővebben olvashatnak az érdeklődők az alábbi linken.


Ugyancsak tanszéki megjelenés a "Történelem és erőszak" című tanulmánykötet, amit Prof. Dr. Tomka Béla és Margittai Linda szerkesztett, és amely a Hajnal István Kör Társadalomtörténeti Egyesület szegedi konferenciájának anyagát adja közre: https://www.hajnalkor.com/kiadvanyok

 

SZTEinfo