weboldal_nyito_kutatok_ststisztika

2021. január 22.

A Szegedi Tudományegyetem 12 karán számtalan tudományterülettel foglalkoznak az egyetem oktatói, kutatói. Munkájuk legjavát minden évben bemutatják a Kutatók Éjszakáján. Sorozatunkban a 2020-as előadásokból válogatunk. Elsőként a Gazdaságtudományi Kar két oktatójának előadását ajánljuk az érdeklődők figyelmébe.


Az érdekes és mindennapjainkhoz kötődő témák tantermi órákon való alkalmazása kiemelt jelentőséggel bír.


Hogyan lehet megfogható, hétköznapokhoz kapcsoló témákat a statisztika oktatásban alkalmazni? A kérdés megválaszolására Dr. Kazár Klára és Kuruzczleki Éva gyakorlati példákon keresztül mutatja be a statisztikákat. A példákkal a hétköznapi életben is találkozhatunk, legyen az sportteljesítmény vagy időjárás előrejelzés. Az előadás ide kattintva tekinthető meg.

statisztika_a_hetkoznapokban_02

Dr. Kazár Klára, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának adjunktusa, Kuruczleki Éva, az SZTE GTK tanársegédje. Oktatási területük a statisztika, kutatásaik szélesebb területet fednek le: statisztikai módszerek alkalmazása a marketingkutatásban és a márkaközösségek vizsgálata is megjelenik kutatási témáik között a statisztika oktatási és módszertani kérdésein túl.

SZTEinfo