Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Osztály

Cím: 6720 Szeged, Korányi fasor 14-15.

Felvételi előjegyzés: 06 62 342 045

Portaszolgálat: 06 62 342 750


Weboldal

Munkatársaink


Osztályos felvételre közvetlen előjegyzést gyermekpszichiáter szakorvos kérhet. Egyéb esetben (szülő, gyermekgyógyász, pszichológus, gyermekjóléti szolgálat dolgozói stb. indítványozására) előbb az általános gyermekpszichiátriai ambulancián kérjük a gyermeket vizsgálatra előjegyeztetni, ahol a gyermekpszichiáter szakorvos dönt a felvétel szükségességéről és idejéről.


Aktív fekvő ellátás:

24 ágyon, a területi ellátási kötelezettségnek megfelelően Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád megye egész területére, valamint Pest és Szolnok megye egyes déli településeire vonatkozóan.


Rehabilitációs fekvő ellátás:

6 ágyon történik. Általában azon betegek esetében kerül erre sor, akiknél rehabilitációs cél és rehabilitációs terv felállítható, és hosszabb osztályos tartózkodást igényelnek.


Nappali szanatóriumi ellátás:

121 férőhelyen történik, a beteg gyermekek reggel érkeznek, és délután távoznak az osztályról szülőjük kíséretében.


A betegek elhelyezése:

Az osztályon közös hotel-részben alszanak a betegek, míg napközben 3 életkori csoportban folynak a foglalkozások: óvodás, általános iskolás és középiskolás csoportban.

A csoporthelyiségekben a gyermekek viselkedésének (egyéni, társas, játékhelyzetekben és kötött foglalkozások során) megfigyelése, elemzése történik, illetve a viselkedésterápiás tervek gyakorlati kivitelezése kezdődik. Ezt azután a szülő/nevelő otthon folytatja az ambulanciákon történő konzultációk mellett.


Szülő osztályos felvétele:

Óvodás gyermekeknél minden esetben kérjük, hogy a szülő a bennfekvés idejére maradjon gyermekével az osztályon. Idősebb gyermekek esetében a gyermek betegségétől függően javasoljuk vagy nem javasoljuk a szülő egyidejű felvételét.