A fogorvostudomány intenzív fejlődésével a betegek esztétikai és funkcionális elvárásai is növekednek. Ezek az elvárások kihívást jelentenek a fogorvosok számára, különösen azokban az esetekben, amikor a fogakat régen eltávolították, és az elvaolaris gerinc nagymértékben sorvadt. A lehetséges kezelési lehetőségek, amelyek lehetővé teszik a rögzített implantátummal támogatott fogpótlás leadását és a betegek nagyfokú elégedettségének elérését, megkövetelik a megmaradt csont lehető leghatékonyabb felhasználását az involúció súlyosságára való tekintettel.

Kutatásunk során sertésbordák biomechanikai tulajdonságait vizsgáltuk, összehasonlítva az implantátum behelyezése előtt és után. Az implantátumok beültetése ALL-ON-FOUR koncepció alapján valósultak meg.


Előadónkról


Dr_Barath_ZoltanDr. habil. Baráth Zoltán PhD egyetemi docens, dékán, az SZTE Fogorvostudományi Kar Fogpótlástani Tanszékének vezetője, orvosközgazdász, valamint a Fog- és Szájbetegségek, továbbá a Konzerváló Fogászat és Fogpótlástan, Dento-alveorális sebészet, Dento-Maxillo- Faciális radiológia és az Orális Implantológia szakorvosa. Rangos külföldi és hazai szakmai fórumok rendszeres előadója, különböző tudományos társaságok tagja, a Fogpótlástani Társaság elnökségének 2013 óta tagja, számos tudományos publikáció szerzője.







Szakmai önéletrajz


Válogatott közlemények