Semmelweis Ignác Kollégium - Szeged - HIvatalos honlap

Nyitólap

Kedves Olvasó! Szeretettel köszöntjük honlapunkon.

A Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának önálló, kari működtetésű kollégiuma a Semmelweis Ignác Kollégium.

A Kollégium a belvárosban helyezkedik el, mindössze négy percnyi sétára a Gyógyszerésztudományi Kar központi épületétől, közel a vasútállomáshoz és a helyi közlekedési lehetőségekhez, bevásárló helyekhez, továbbá a Semmelweis utcában lévő két klinikához is, melyek biztosítják az egészségügyi ellátást.

A Kollégium 204 hallgató elhelyezésére alkalmas 4 ágyas szobákban, ahol az alapvető berendezési tárgyakon kívül hűtőszekrény, kábeltévé csatlakozás és széles sávú internet kapcsolat is van. Akik nem a szobájukban kívánják alkalmazni a számítógép nyújtotta lehetőségeket, azok a számítógépes kabinet szolgáltatásait vehetik igénybe.

Minden emeleten közös konyha található, melyben elektromos tűzhelyet, mikrohullámú sütőt is használhatnak. A II. és III- emeleten a nyugalmas tanulást szolgálják a tanulószobák. A kollégium földszintjén egyetemi menza tart nyitva reggeltől estig. Az alagsorban kaptak helyet a sportolási, kulturális és szórakozási lehetőségek. Itt található meg a konditerem, ping-pong terem, valamint a Medica Klub, mely rendszeresen ad helyet kulturális, és zenés összejöveteleknek.

A kollégiumban a hallgatók által választott Kollégiumi Diák Bizottság működik, amely tervezi, szervezi és irányítja a kollégium közösségi munkáját, kulturális és sporttevékenységét, mint például sportnapokat, vetélkedőket, szintfőzéseket, moziesteket.

A kollégium alagsorában található továbbá a Gyógyszerésztudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának irodája, amely minden hétköznap elérhető a hallgatók számára. Bármilyen kérdéssel lehet hozzájuk fordulni (tanulmányi ügyek, ösztöndíj lehetőségek stb.), valamint nyomtatásra és fénymásolásra is van lehetőség az irodán.
FRISS HÍREK:


2021.06.15.


Újra megnyitottuk nyári szállásunkat, valamint frissítettük a szállás díjainkat.


2020.08.15.


A Kollégiumnak új vezetősége lett. Így számos változás/fejlesztés várható az elkövetkező időszakban.