Gólyáknak

Kollégiumban jó lakni, mert

1. Közel van:

Szegedet az egyetemisták köré építették. Erre kiváló példa a mi, azaz a gyógyszerészhallgatók kollégiuma. A belvárosban van, minden egyetemi épülethez maximum 5 percre, tehát a drága időt, amit a buszon ülve töltenél, kiválthatod némi alvásra. Nagyon sokat ér a közelség különösen akkor, ha demonstráció előtt elfelejtesz valamit, gyorsan le lehet futni a távot.

2. Árban verhetetlen:

Ennyi pénzért albérletet legfeljebb egy tanyán találsz valahol Csengele mellett. A pénz pedig nagy úr, hamar elfogy az a diákhitel.

3. Szolgáltatások:

Kollégistaként neked egy sor dolog jár teljesen ingyen úgymint:

- Szélessávú internet.
- Kábeles csatlakozás minden szobában, illetve egész kolit lefedő WiFi (LAN partikra kifejlesztve).
- Gépterem
- Légkondicionált, csendes tanulószoba minden szinten.
- Kolis programok
- Csocsóasztal
- Ping-pong

4. A „kolis” élet:

Bárki, aki már lakott kollégiumban tudja, miről van itt szó. Kicsit olyan, mint egy véget nem érő osztálykirándulás. Félévenként minden szinten főznek valami finomat, hogy még jobban összehozza a szinten lakókat. Mindig történik valami. Unatkozni csak akkor lehet, ha kifejezetten az a célod. Mindig összefutsz valakivel, valaki mindig kitalál valami király dolgot, valakinek mindig van valami hasznos infója. Ez egyébként megfizethetetlenül hasznos. Olyan információkhoz jutsz itt akarva akaratlanul évfolyamtársaktól illetve felsőbb évesektől, amik bármikor sorsdöntőnek bizonyulhatnak. Csak egy példa: beszámolók előtt a társak felkeltenek, ha véletlenül elaludnál. Albérletben meg aludnál csendesen tovább.

5. Bulik:

A kollégiumban a csendes munka mellett olykor-olykor kicsit elengedjük magunkat. Muszáj, nélküle simán beleőrül az ember. A sok tanulás mellett a koli tökéletes hely a bulizásra: mindig találsz egy-két jó arcot, aki veled tart.

Ezen kívül van egy klubhelyiségünk – a Medica Klub – ahol bizonyos időközönként megrendezünk egy-egy zártkörű bulit, természetesen tanári jóváhagyással.

Itt mindig eszméletlen a hangulat.

Miért „nem jó” kollégiumban lakni?

Elöljáróban leszögeznénk, hogy kompromisszumokat mindenhol – egy albérletben is – kell kötni. Sőt, néha sokkal többet, mint itt.

Mert:

1. Nem hagynak majd tanulni:
Sokan magyarázzák ezzel a rosszabb eredményeket, illetve azt, hogy kiköltöznek innen. Aki akar tanulni az szinte bárhol tud, nem ritka a kollégiumban a kiváló eredményt elérő hallgató. Van tanulószobánk, ahol teljes nyugalomban lehet tanulni a nap 24 órájában. Ez egy kari kollégium, tehát rengetegen tanulják majd ugyanazt, mint te. Ez nagy segítség, hiszen ez olyan, mint a futás: ha fut melletted valaki, jobban megy.

2. Zsúfolt:
Eddig még nem hallottam olyat, hogy bárki is panaszkodott volna a zsúfoltságra nálunk. Egyébként, ha ügyesen pakol az ember meglepően nagyok a szobák. Azon kívül a ritkán használt holmiknak biztosítunk két nagy és zárható raktárhelyiséget.


3. Tisztaság:

Ez egy gyógyszerész kollégium. Nálunk szakmai követelmény a tisztaság. Lelkiismeretes takarítóink vannak, akiknek munkaköri kötelessége minden nap teljesen kitakarítani a közös helyiségeket és a folyosót.

Reméljük sikerült eloszlatni néhány félreértést a kollégiumunkkal kapcsolatban, és kedvet kaptatok hozzá, hogy csatlakozzatok a közösségünkhöz. Várunk Titeket sok szeretettel!