kifizetes-1024x654

Ösztöndíjak, juttatások – használd ki az SZTE lehetőségeit!

Ha szemfüles vagy az SZTE-n több százezer forint ösztöndíjat gyűjthetsz össze és kimaxolhatod a lehetőségeid.

Milyen ösztöndíjakból szemezgethetsz?

A szociális ösztöndíj, a tanulmányi ösztöndíj mellett a köztársasági, a városi, a Bursa Hungarica vagy a Szent Imre is jó lehetőség lehet az anyagi helyzeted stabilizálására.


Emellett meg kell említenünk az Erasmus ösztöndíjat, amivel a világ számos helyére juthatsz el a tanulmányaidtól függően! #travellover


Ingyenes utazás? Szegeden belül lehetséges!

Félévente pályázhatsz a városi tanulóbérletre, amennyiben nappali tagozatos, államilag finanszírozott hallgató vagy. A diákbérlettel igénybe veheted a szegedi összes tömegközlekedési eszközt.


Könyvmoly vagy? Tankönyvre lenne szükséged? Támogatjuk!

Minden félévben 6500 forintos jegyzettámogatásban részesülsz, amit az SZTE Jegyzetboltban tudsz felhasználni akár online is. Maximum az adott vásárlás értékének 75%-áig használható fel, a számla 25%-a terheli a te pénztárcádat. Így is jó lehetőség, nem igaz? #olvasnimenő


Diákkedvezmények? Több, mint gondolnád!

A diákigazolvány nyújtotta lehetőségekkel már valószínűleg képben vagy, de emellett számos, kari kártyával igénybe vehető kedvezmény áll a rendelkezésedre, ami tényleg széleskörűen felhasználható az étkezéstől kezdve a szórakozáson át a kulturális tevékenységekig.


Ne aggódj, az SZTE-n még spórolni is tudsz a nyári pihenésre!


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Mikula_AndreaMikula Andrea - ÁJTK, jogász

Elsősorban azért választottam az SZTE ÁJTK-t, mert itt lakom Szegeden, és úgy hallottam, hogy a szegedi jogi képzés nagyon jó. Ez az évek során be is bizonyosodott. Másrészt utánanéztem néhány felmérésnek, és úgy értesültem, hogy a Szegedi Tudományegyetem legalább olyan magas szintű képzést nyújt, mint más hasonlóan nívós egyetemek az országban. A jogi karon nagymértékű tudásra és talpraesettségre tettem szert az évek során, amit nem csak a munkaerőpiacra kilépve fogok tudni kamatoztatni.




Sisak_MagdolnaSisák Magdolna - GTK, pénzügy-számvitel

Azért jöttem ide, mert nővérem is gazdasági szakon végzett, és mondta, hogy ez előnyös a munkaerőpiacon, mert elég jó helyen tudott vele elhelyezkedni. Eddig nincsenek negatív élményeim, bár sokat kell tanulni, de tetszik nagyon a kar, és maga a szak is, ajánlom másoknak is. Diákközpontú, gyakorlatias az oktatás, hasznos ismeretekre teszünk szert.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *