Főoldal

Szegedi Tudományegyetem Immunológiai tanszék

Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar, Természettudományi és Informatikai Kar

Hírek

Tovább a videóhoz

2021 március 18-án 10:00 órától "Mass Cytometry for All - Focus on Immune Monitoring" cimmel tart webinariumot Olga Karpus (Fluidigm).

Az Élet és Irodalom honlapján elérhető írás. (LXV. évfolyam, 3. szám, 2021. január 22.)

Harmadik hete folyik a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ betegellátásban dolgozó munkatársai körében a COVID-19 megbetegedést okozó vírus elleni védőoltás beadása. Az elmúlt hónapok intézkedései lassították ugyan a járvány terjedését, de megállítani egyelőre nem sikerült. Ennek egyedüli és leghatékonyabb módja a lakosság minél magasabb hányadának vakcinálása a kórokozó vírus ellen.

„A védőoltások a fertőző betegségek elleni küzdelem leghatékonyabb eszközei” – kezdődik az MTA Orvosi Tudományok Osztálya felhívása. Az új típusú koronavírus elleni védőoltásra buzdító kiáltvány félszáz aláírója közül az SZTE két orvosprofesszor akadémikusát is megkérdeztünk a tudós testület akciójáról.

A vakcinák lehetővé teszik az immunológiai memóriának a kialakulását, anélkül, hogy az egyén megfertőződne a kórokozóval és szenvedne az általa okozott betegség súlyos tüneteitől.

Immunológiai Tanszék

Tisztelettel köszöntöm Tanszékünk honlapján!