Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd?

1 [2] 
2020. január 06.

Biztos nyelvtudásra szeretnél szert tenni? Új kultúrákat és embereket ismernél meg? Szeretnél kicsit kimozdulni a szürke hétköznapokból? Akkor kösd össze a kellemest a hasznossal és pályázz mobilitási programokra az SZTE-vel!

2019. december 16.

English, maybe? Imádsz nyelveket tanulni? Rettegsz a nyelvvizsgától? Szeretnéd megalapozni a jövődet? Mindegy milyen indíttatásból tanulnál, vár az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet (IKI)!

2019. december 14.

Ha szemfüles vagy az SZTE-n több százezer forint ösztöndíjat gyűjthetsz össze és kimaxolhatod a lehetőségeid.

2019. december 12.

Komolyan veszed a tanulmányaidat és beleadsz mindent? Akkor az SZTE Tehetségpont pont téged keres! A program célja a jó képességű diákok felkutatása és támogatása. Ne aggódj, a tehetséges nem vész el az SZTE-n! Már a középiskolásokat is támogatjuk!

2019. december 10.

Szeretsz közösségben élni? Vonz a kollégiumok filmbeli világa? Emellett költséghatékonyan is szeretnéd megoldani a lakhatást? Szerencséd van, mert Szegeden mindenki megtalálja az igényeihez passzoló kollégiumot!

2019. június 19.

Ismét a világ vezető egyetemei közé került a Szegedi Tudományegyetem. A Quacquarelli Symonds (QS) 2020-as ranglistáján az 501-510. helyen végzett az intézmény. Ez a pozíció magyarországi viszonylatban a legjobb.

2019. február 11.

A hallgatói és oktatói kiválóságot középpontba helyező hazai rangsorok mellett a tudományos tevékenységet mérő nemzetközi listákon is évről évre előkelő helyen szerepel az SZTE. A QS World University Ranking szerint Magyarország legjobb egyeteme az SZTE, melyet több tudományágban is a világ elit egyetemei közé sorolnak. A hazai HVG rangsor a legjobb vidéki felsőoktatási intézményként tartja számon a szegedi egyetemet.

2019. február 08.

Színvonalas, ugyanakkor megfizethető kollégiumok, széleskörű albérletkínálat, kedvező árú szobák – ilyen szálláslehetőségek várnak rád, ha az SZTE-t választod.

2019. január 29.

Tehetséges vagy valamiben? Akkor az SZTE Tehetségpont tagjai közt a helyed! Az SZTE Tehetségpont feladata a Szegedi Tudományegyetemen működő tehetséggondozó programok összefogása, a tehetséges hallgatók felkutatása és támogatása. Az SZTE START program pedig a középiskolás diákok egyetemi beilleszkedését, és későbbi szakmai fejlődését támogatja.

2019. január 29.

A Szegedi Tudományegyetemen rengeteg sportolási lehetőség közül választhatsz. A kötelező testnevelés kurzusok mellett ingyenes sport órák, konditerem, sőt uszoda is a rendelkezésedre áll. Mindemellett az egyetemi Sportközpont versenyekkel és sportos eseményekkel várja a vállalkozó szellemű hallgatókat.

2019. január 29.

A rengeteg különféle külföldi ösztöndíj minden egyetemi hallgatónak lehetőséget biztosít arra, hogy megismerjen világszerte külföldi országokat és kultúrákat. Ráadásul az így megszerzett nyelvtudás rendkívül hasznos lesz a munkaerőpiacon is.

2019. január 25.

A Szegedi Tudományegyetemen az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet (IKI) és a Konfuciusz Intézet biztosít nyelvi órákat az egyetemre felvételt nyert hallgatóknak. Az IKI térítéses és térítésmentes nyelvi és nyelvvizsga felkészítő kurzusok széles választékát kínálja, és az intézményen belüli nyelvvizsgáknak is otthont ad. A Konfuciusz Intézet a kínai nyelvvel és kultúrával ismerteti meg a fiatalokat.

2018. február 12.

A Szegedi Tudományegyetem számtalan szolgáltatást nyújt hallgatóinak, legyen szó karrierépítésről, sportról, vagy a diploma megszerzése utáni szolgáltatásokról.

2018. február 05.

Színvonalas, egyben megfizethető kollégiumok, széleskörű albérletkínálat, kedvező árú szobák – ilyen szálláslehetőségek várnak rád, ha az SZTE-t választod.

1 [2] 

esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Csaszar_Dorina-kicsiCsászár Dorina – BTK, kommunikáció-és médiatudomány MA

Szegediként evidens választás volt a Szegedi Tudományegyetem, mivel erősen kötődök a városhoz. Itt él a családom, a barátaim, a párom. Nem mellesleg az SZTE-nek olyan hírneve, képzési kínálata van, ami miatt megéri ide jelentkezni. Számomra itt van a legjobb specializáció a Kommunikáció-és médiatudomány szakon a többi egyetemhez képest, ezért is választottam az SZTE-t.


Tolnai_SaraTolnai Sára - JGYPK, gyógypedagógia

A gyerekek mindig is meghatározták az életem. Édesanyám óvónő, mindig csodálattal figyeltem az ő munkáját, viszont nem akartam ugyanazt az utat bejárni. Úgy gondoltam, hogy olyan pályát szeretnék választani, amiben több kihívás van, ezért választottam a gyógypedagógiát. Tanultam Budapesten is, de nem lehet összehasonlítani a kettőt. Szerintem Szeged jóval diákközpontúbb. Véleményem szerint a Szegedi Tudományegyetem megkönnyíti diákjai életét a sokféle ösztöndíj-lehetőséggel, az ingyenes tömegközlekedéssel, és ráadásul a sikeres nyelvvizsgának az árát visszatéríti. Azt hiszem, az egyetemen eltöltött esztendők lesznek életem legszebb évei.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.