2024. április 28., vasárnap English version
Archívum  --  2009  --  13. szám - 2009. december 7.  --  Egyetemi élet
Egyetemi élet
„Egy egye­tem si­ke­res­sé­ge nem­csak a ta­nul­má­nyi ver­se­nyek ered­mé­nye­i­ben mér­he­tő“ – hang­sú­lyoz­ta Badó At­ti­la hall­ga­tói és köz­kap­cso­la­ti rek­torhe­lyettes de­cem­ber 3-án, az SZTE Hall­ga­tói Díj­áta­dó Ün­nep­sé­gen tar­tott üd­vöz­lő be­szé­dé­ben.
Címkék: Egyetemi Élet
A Sze­ge­di Tu­do­mány­egye­tem Al­ma Ma­ter szer­ve­ze­te de­cem­ber 2-án, a Jó­zsef At­ti­la Ta­nul­má­nyi és In­for­má­ci­ós Köz­pont­ban tar­tot­ta meg az im­má­ron ha­gyo­má­nyos Mi­ku­lás-na­pot, mely­re az Al­ma Ma­ter tag­jai és gyer­me­ke­ik lá­to­gat­hat­tak el, hogy együtt vár­ják a Mi­ku­lást.
Címkék: Egyetemi Élet
Van, aki már óvo­dás ko­rá­ban tud­ja, hogy mi lesz az élet­pá­lyá­ja, és az­zal ját­szik, hogy in­jek­ci­ós tű­vel olt­ja be a plüss­ma­ci­kat, de nem min­den­ki jut ilyen köny­­nyen el­ha­tá­ro­zás­ra. Kü­lö­nö­sen a kö­zép­is­ko­la utol­só évé­ben ne­héz meg­hoz­ni az amúgy sem egy­sze­rű dön­tést, hisz ek­kor ala­po­san meg­ne­he­zí­tik a vá­lasz­tást az érett­sé­gik és a kö­vet­ke­ző hó­na­pok bi­zony­ta­lan­sá­ga. Fő­ként az ilyen hely­zet­ben lé­vő ta­nács­ta­lan kö­zép­is­ko­lás­ok­nak igye­ke­zett se­gít­sé­get nyúj­ta­ni a Sze­ge­di Tu­do­mány­egye­tem no­vem­ber 26-án, az Ös­­sze­vont Egye­te­mi Nyílt Na­pon – de per­sze az egész na­pos vál­to­za­tos prog­ram­ra min­den ér­dek­lő­dőt sze­re­tet­tel vár­tak.
Az egy év­vel ko­ráb­bi­hoz ké­pest ha­von­ta mint­egy 300 mil­lió fo­rint­tal ke­ve­sebb pénzt utal át Or­szá­gos Egész­ség­biz­to­sí­tá­si Pénz­tár a Sze­ge­di Tu­do­mány­egye­te­men vég­zett gyó­gyító-tevékenység fi­nan­szí­ro­zá­sá­ra. A drasz­ti­kus bevételc­sökkenét mi­att szi­go­rú ta­ka­ré­kos­sá­gi in­téz­ke­dé­se­ket kel­lett be­ve­zet­ni.
Címkék: Egyetemi Élet
2009. december 13.
So­kat hal­lunk, s la­punk­ban is több­ször ír­tunk mos­ta­ná­ban az SZTE-n zaj­ló fel­újí­tá­sok­ról, új épü­le­tek ki­ala­kí­tá­sá­ról, me­lyek mö­gött – a re­no­vá­lá­si mun­kák szük­sé­ges­sé­ge mel­lett – az a fel­is­me­rés áll, hogy a mun­ka­erő­pi­a­con az or­vos- és gyógy­szer­tu­do­mány mel­lett a ter­mé­szet­tu­do­má­nyos és a mér­nö­ki kép­zés iránt van a leg­na­gyobb ke­res­let. A nagy­pro­jek­tek rend­sze­re­zé­sé­re Trás­er Fe­ren­cet, az SZTE gaz­da­sá­gi és mű­sza­ki fő­igaz­ga­tó­ját kér­tük fel.
Címkék: Egyetemi Élet
2009. december 13.
2009. december 13.
2009. december 13.
BTK2_230x154.png

Hírek, aktualitások *

Rendezvénynaptár *

  • Szorgalmi időszak 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Education period 2023/2024/2
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak a 2023-2024/2. félévben
    február 12. - május 18.
  • Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.
  • 2023/2024-II. félév Szorgalmi időszak
    február 12. - május 18.

Gyorslinkek

Címkefelhő

BTK  Egyetemi Tavasz  Egyetemi Élet  Egyetemi élet  Esemény  Fókusz  Hírek  Innovízió  Irodalom  Kulturális Iroda  Kultúra  Kutatók Éjszakája 2009  SZTE  SZTE Kulturális Iroda  SZTE Kultúrális Iroda  Sport  Szabadegyetem  Szegedi Tudományegyetem  TIK  TTIK 

Bezár