Kiemelt_ELI_Krausz_MG_6509

Látogatók az ELI-ALPS kutatóközpontban

Hogyan kötődik a Szegedi Tudományegyetemhez az ELI-ALPS kutatóközpont? Miért látogattak el a tudományos létesítménybe az SZTE Lézerek az orvos- és egészségtudományban című nyári egyetemének a résztvevői? A kérdésekre az SZTE ÁOK dékánja válaszol.

Lasers in Medicine and Life Sciences (LAMELIS), azaz: Lézerek az orvos- és egészségtudományban címmel negyedik alkalommal szervezett 2017-ben nyári egyetemet az SZTE Általános Orvostudományi Kar. A 20 országból érkezett érdeklődők 10 napon át foglalkoztak a lézerek elméletével és gyakorlatával. A Szegedi Tudományegyetem által szervezett program résztvevői ellátogattak hazánk legnagyobb tudományos beruházása, a szegedi lézerközpont épületébe is. Kiderült: az ELI-ALPS műszerparkjának a kiépítésén nemzetközi szakembergárda dolgozik. A világszintű lézerkutató látogatóközpontja várja az érdeklődőket, a felnőtteket és diákokat egyaránt. Bari Ferenc professzor, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar dékánja a lézeres nyári egyetemről és a 21. századi tudományos létesítményről beszélt Tráser Lászlónak.



Az SZTE Hírportálján korábban írtuk:

Lézeres alkalmazások - felkészülés az ELI-ALPS kutatóközpont szakmai kihívásaira

A lézerkutatás és az ELI Science Park lehet a dél-alföldi gazdaságfejlesztés motorja

Forradalmasítja a kutatást az ELI-ALPS, az attoszekundumos fényimpulzus forrás

Elkészült a szegedi lézerközpont épületkomplexuma

Hamarosan elkészül az ELI-ALPS öt lézerre váró kutatóközppontjának épületegyüttese




esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Balogh_LaszloBalog László - ETSZK, gyógytornász

Világ életemben az egészségügy iránt vonzódtam. Talán ezért jelentkeztem először biológia szakra, ami nem vált be. Később gyógymasszőrködéssel foglalkoztam, ott ismertem meg nagyon sok olyan embert, akik az SZTE ETSZK gyógytornász szakára járnak. Megtetszett a tudás, amit ők képviselnek, ezért eldöntöttem, hogy én is ide akarok járni. Azért a Szegedi Tudományegyetemet választottam, mert itt olyan gyakorlatorientált a gyógytornászképzés, mint sehol máshol az országban. A gólyatábor és kari bulik is nagyon jók, összességében mindennel meg vagyok elégedve.




Marx_Eva_felveteliMarx Éva - BTK, magyar

Elsőéves hallgatóként nincs még sok tapasztalatom, de azt már ennyi idő után is elmondhatom, hogy nagyon elégedett vagyok az egyetemmel. A közvetlen tanárok, szakmai felkészültségük, a gazdag könyvtári állomány, a színes kulturális programok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a végzéskor ne csak elismert diplomát kapjak, hanem az egyetemi éveket hasznosan is töltsem.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *