Kiemelt_ELI_Krausz_MG_6509

Látogatók az ELI-ALPS kutatóközpontban

Hogyan kötődik a Szegedi Tudományegyetemhez az ELI-ALPS kutatóközpont? Miért látogattak el a tudományos létesítménybe az SZTE Lézerek az orvos- és egészségtudományban című nyári egyetemének a résztvevői? A kérdésekre az SZTE ÁOK dékánja válaszol.

Lasers in Medicine and Life Sciences (LAMELIS), azaz: Lézerek az orvos- és egészségtudományban címmel negyedik alkalommal szervezett 2017-ben nyári egyetemet az SZTE Általános Orvostudományi Kar. A 20 országból érkezett érdeklődők 10 napon át foglalkoztak a lézerek elméletével és gyakorlatával. A Szegedi Tudományegyetem által szervezett program résztvevői ellátogattak hazánk legnagyobb tudományos beruházása, a szegedi lézerközpont épületébe is. Kiderült: az ELI-ALPS műszerparkjának a kiépítésén nemzetközi szakembergárda dolgozik. A világszintű lézerkutató látogatóközpontja várja az érdeklődőket, a felnőtteket és diákokat egyaránt. Bari Ferenc professzor, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar dékánja a lézeres nyári egyetemről és a 21. századi tudományos létesítményről beszélt Tráser Lászlónak.



Az SZTE Hírportálján korábban írtuk:

Lézeres alkalmazások - felkészülés az ELI-ALPS kutatóközpont szakmai kihívásaira

A lézerkutatás és az ELI Science Park lehet a dél-alföldi gazdaságfejlesztés motorja

Forradalmasítja a kutatást az ELI-ALPS, az attoszekundumos fényimpulzus forrás

Elkészült a szegedi lézerközpont épületkomplexuma

Hamarosan elkészül az ELI-ALPS öt lézerre váró kutatóközppontjának épületegyüttese




esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Amer BatshoneAmer Batshone – GTK – International economy and business

Nálam az elsődleges szempont az volt, hogy Európában szerettem volna tanulni. Így találtam rá a Szegedi Tudományegyetemre, hiszen nagyon jó hírnévvel rendelkezik. A képzési területemről is azt hallottam, és most már tapasztaltam is, hogy nagyon színvonalas az oktatás, és megbecsülik a diplomát, amit itt szerzünk. Emellett nagyon olcsó itt az élet, úgyhogy megéri itt egyetemistának lenni.





vecseri-zitaVecseri Zita – MGK: környezetgazdálkodási agrármérnök

Továbbtanulásnál meg se fordult más egyetem a fejemben, csak az SZTE. A tanárok szakmailag jól felkészültek, a sok gyakorlati óra és a tanulmányi kirándulások pedig remek gyakorlatszerzési lehetőséget biztosítanak. Szeretek Szegeden egyetemista lenni, sok lehetőséget és kedvezményt kapnak a hallgatók. Kedvenc helyem a partfürdő, itt tartják a SZIN-t és az Összegyetemi gólyatábor, ami gólyáknak kötelező.



További hallgatói vélemények >>>