2022. július 1., péntek

Juttatások


A Szegedi Tudományegyetem államilag finanszírozott, nappali tagozatos hallgatóinak járó juttatások.

Diákigazolvánnyal igénybe vehető kedvezmények


A diákigazolvány nemcsak az egyetemi polgárságot igazoló legfontosabb okmányok egyike, hanem különféle kedvezmények forrása. Vásárlási, utazási és kulturális kedvezmények igénybevételére is jogosít.

Ösztöndíjak


Az ösztöndíjról elsőre valószínűleg a legtöbb embernek az egyetem által utalt tanulmányi ösztöndíj és/vagy az Erasmus program jut eszébe. Ezeken kívül azonban számos más ösztöndíjra lehet pályázni, például Köztársasági , városi vagy Bursa Hungarica ösztöndíjra. Létezik továbbá Sportösztöndíj, "Esélyt a tanulásra" ösztöndíj is. A szociális ösztöndíjra minden év elején pályázhatnak a hallgatók elektronikus úton az EHÖK honlapján keresztül. További információk >>>
 

Szociális ösztöndíj


A hallgatók a szociális ösztöndíjról a "Hallgatói Juttatási Szabályzat (pdf) - Szabályzat a Szegedi Tudományegyetem hallgatói által fizetendő díjakról és térítésekről, valamint a részükre nyújtható egyes támogatásokról " szabályzat 17-dik oldalán tájékozódhatnak, valamint a kiírás megtekinthető az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat (EHÖK) honlapján.


Az ösztöndíj igényt a Modulo rendszer űrlapjai között találhatják meg a hallgatók.


Diákhitel1.


A Diákhitel fontos kiegészítő pénzforrás lehet a tanulmányok alatt, nagyon sok hallgató számára pedig az egyetemi élet természetes tartozékát jelenti. Felvételénél nincs hitelbírálat, nem kell jövedelem, sem kezes, sem egyéb fedezet. Kevés kivétellel bármely hallgató igénybe veheti (40 éves kor alatt). Mivel a jó pénzügyi döntésekhez alapos ismeretek és körültekintő mérlegelés szükséges, mindenekelőtt látogasd meg a http://www.diakhitel.hu/ honlapot.

Diákhitel2.


Akkora összeget vehet fel az állami részösztöndíjas és önköltséges képzésben részt vevő hallgató, amekkora az intézmény felé fennálló fizetési kötelezettsége,ennél az összegénél nem lehet magasabb az igényelt hitelösszeg. Az igényelt hitelt a Diákhitel Központ közvetlenül az egyetem/főiskola számára utalja, így biztosítva, hogy csak és kizárólag a képzés díja egyenlíthető ki belőle. További információ