2024. június 12., szerda

Juttatások


A Szegedi Tudományegyetem államilag finanszírozott, nappali tagozatos hallgatóinak járó juttatások.

Diákigazolvánnyal igénybe vehető kedvezmények


A diákigazolvány nemcsak az egyetemi polgárságot igazoló legfontosabb okmányok egyike, hanem különféle kedvezmények forrása. Vásárlási, utazási és kulturális kedvezmények igénybevételére is jogosít.

Ösztöndíjak


Az ösztöndíjról elsőre valószínűleg a legtöbb embernek az egyetem által utalt tanulmányi ösztöndíj és/vagy az Erasmus program jut eszébe. Ezeken kívül azonban számos más ösztöndíjra lehet pályázni, például Köztársasági , városi vagy Bursa Hungarica ösztöndíjra. Létezik továbbá Sportösztöndíj, "Esélyt a tanulásra" ösztöndíj is. A szociális ösztöndíjra minden év elején pályázhatnak a hallgatók elektronikus úton az EHÖK honlapján keresztül. További információk >>>
 

Szociális ösztöndíj


A hallgatók a szociális ösztöndíjról a "Hallgatói Juttatási Szabályzat (pdf) - Szabályzat a Szegedi Tudományegyetem hallgatói által fizetendő díjakról és térítésekről, valamint a részükre nyújtható egyes támogatásokról " szabályzat 17-dik oldalán tájékozódhatnak, valamint a kiírás megtekinthető az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat (EHÖK) honlapján.


Az ösztöndíj igényt a Modulo rendszer űrlapjai között találhatják meg a hallgatók.