2020. április 4., szombat

Információk a Szegedi Tudományegyetem speciális képzési igényű hallgatói részére


Speciális képzési igényű (SKI) hallgató a 2011. évi nemzeti felsőoktatásról szóló törvény alapján az, aki mozgásszervi, érzékszervi vagy beszédfogyatékos, autizmus spektrumzavarral vagy egyéb pszichés fejlődési zavarral (súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási zavarral) küzd.

Az SKI hallgatók tanulmányi tevékenységét számos szolgáltatás (személyi és technikai segítségnyújtás, tanácsadás, jegyzettámogatás, fénymásolási lehetőség, nyelvtanulási lehetőség és tanulásmódszertani tréning, közösségépítés stb.) segíti az Szegedi Tudományegyetemen.

Fontos tudni, hogy a tanulmányi- és vizsgakedvezmények, juttatások és szolgáltatások regisztrációhoz kötöttek. Regisztrálni személyesen, postai úton vagy e-mailben lehet azoknak, akik felvételt nyertek a SZTE-re és fogyatékosságukat a 87/2015. (IV. 9.) Korm. rendelet 63.§-ában meghatározott szakvéleménnyel igazolják.

A regisztrációhoz szükséges regisztrációs adatlap az Életvezetési Tanácsadó Központ honlapjáról tölthető le, valamint e-mailben igényelhető. Emellett szükség lesz a szakértői véleményre, melyet a felvételi jelentkezéshez csatoltál (ha a szakértői véleményhez záradék, felülvizsgálati jegyzőkönyv, vagy bármely egyéb dokumentum mellékelve van, erre is szükség lesz)!
A kitöltött űrlapot a szakértői vélemény fénymásolátaval személyesen a TIK Életvezetési Tanácsadó központ Információs Pontján vagy a Vitéz utcai irodában lehet leadni, valamint scannelve az eselyiroda@rekt.szte.hu címre lehet elküldeni.

A regisztráció jóváhagyását követően az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ munkatársai felveszik a kapcsolatot az érintettekkel és tájékoztatják őket a szolgáltatásaikról, speciális kurzusokról, támogatási formákról.

További információ:

Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ
Szeged, Honvéd tér 6.
62/544-029

eselyiroda@rekt.szte.hu