2022. június 26., vasárnap

Információk a Szegedi Tudományegyetem speciális képzési igényű hallgatói részére


Speciális képzési igényű (SKI) hallgató a 2011. évi nemzeti felsőoktatásról szóló törvény alapján az, aki mozgásszervi, érzékszervi vagy beszédfogyatékos, autizmus spektrumzavarral vagy egyéb pszichés fejlődési zavarral (súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási zavarral) küzd.

Az SKI hallgatók tanulmányi tevékenységét számos szolgáltatás (személyi és technikai segítségnyújtás, tanácsadás, nyelvtanulási lehetőség és tanulásmódszertani tréning, közösségépítés stb.) segíti az Szegedi Tudományegyetemen.

Fontos tudni, hogy a tanulmányi- és vizsgakedvezmények, juttatások és szolgáltatások regisztrációhoz kötöttek. Regisztrálni akkor tudsz, ha felvételt nyertél az SZTE-re és fogyatékosságodat a 87/2015. (IV. 9.) Korm. rendelet 63.§- ban meghatározott szakvéleménnyel igazolod.

(Ha a szakértői véleményhez záradék, felülvizsgálati jegyzőkönyv, vagy bármely egyéb dokumentum mellékelve van, kérjük ezek bemutatását is!)

A szakvéleményt scannelve az eselyiroda@rekt.szte.hu címre küldd el nekünk, válaszlevélben értesítünk az elfogadásáról, a sikeres regisztrációról. Majd, amennyiben lehetőségünk lesz rá, egyeztethetünk időpontot a személyes találkozásra. Ennek során tudunk beszélni saját igényeidről, miben kérsz segítséget és milyen támogatásokat vehetsz igénybe tanulmányaid alatt.

Regisztrálni folyamatosan lehet, tehát nem kizárólag a beiratkozási időszakban. A személyes ügyfélfogadás rendjéről a regisztráció után tájékoztatunk.

Ügyfélfogadás helye szorgalmi időszakban:

Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ Információs Pont

Szeged, Ady tér 10.

József Attila Tanulmányi és Információs Központ

(akadálymentes iroda)

 

Az ügyfélfogadás idejéről később adunk tájékoztatást.

 

Tel.:
62/544-029

E-mail:

eselyiroda@rekt.szte.hu