2023. december 1., péntek

Információk a Szegedi Tudományegyetem speciális képzési igényű hallgatói részére


Speciális képzési igényű (SKI) hallgató a 2011. évi nemzeti felsőoktatásról szóló törvény alapján az, aki mozgásszervi, érzékszervi vagy beszédfogyatékos, autizmus spektrumzavarral vagy egyéb pszichés fejlődési zavarral (súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási zavarral) küzd. Középiskolában SNI tanulók.

Az SKI hallgatók tanulmányi tevékenységét számos szolgáltatás (személyi és technikai segítségnyújtás, tanácsadás, nyelvtanulási lehetőség és tanulásmódszertani tréning, közösségépítés stb.) segíti az Szegedi Tudományegyetemen.

Fontos tudni, hogy a tanulmányi- és vizsgakedvezmények, juttatások és szolgáltatások regisztrációhoz kötöttek. Regisztrálni akkor tudsz, ha felvételt nyertél az SZTE-re és fogyatékosságodat a 87/2015. (IV. 9.) Korm. rendelet 63.§- ban meghatározott szakvéleménnyel igazolod. Kérjük, hogy ha a tanulmányi kedvezményekre előreláthatólag csak a végzésnél lesz szükséged, akkor is regisztrálj mielőbb!

A szakvéleményt az eselyiroda@szte.hu címre küldd el nekünk, válaszlevélben értesítünk az elfogadásáról, a sikeres regisztrációról. Majd egyeztetünk időpontot a személyes találkozásra. Ennek során tudunk beszélni saját igényeidről, miben kérsz segítséget és milyen támogatásokat vehetsz igénybe tanulmányaid alatt. Elmondjuk, mit adhat a „Sansz” közösséghez tartozás, mit nyújthat számodra a Sansz, ami az SKI hallgatók támogató programja az SZTE-en.

Regisztrálni folyamatosan lehet, tehát nem kizárólag a beiratkozási időszakban.

Idén is egy pikniken lesz lehetőséged személyesen is találkozni a felsős SKI hallgatókkal és a gólyatársakkal. A Sansz piknik időpontja szeptember 16. Helyszíne a Fűvészkert. A programról a regisztrált hallgatókat tájékoztatjuk.

Ügyfélfogadás helye szorgalmi időszakban:

Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ, Információs Pont

Szeged, Ady tér 10.

József Attila Tanulmányi és Információs Központ

(akadálymentes iroda)

 

Az ügyfélfogadás idejéről kérjük, a honlapunkon tájékozódj szeptemberben!

https://u-szeged.hu/sansz

 

E-mail:

eselyiroda@szte.hu