nyito_start_2019

Az SZTE vette fel a legtöbb hallgatót a pótfelvételi eljárásban

593 diákot vett fel pótfelvételi eljárásban a Szegedi Tudományegyetem, vagyis a legtöbb hallgatót a magyarországi egyetemek közül. Állami ösztöndíjas helyre 277, önköltséges képzésekre 316 hallgató jutott be, így az általános felvételi eljárásban már felvett hallgatókkal együtt összesen 6667 gólya kezdheti meg tanulmányait szeptemberben az SZTE-n.

Lezárult a felsőoktatási pótfelvételi eljárás: míg tavaly országosan 6127-en, addig idén 6405-en jutottak be a felsőoktatásba, közülük 2207-en állami ösztöndíjas képzésekre. Az eljárásban a legtöbb hallgatót, 593 főt a Szegedi Tudományegyetem vette fel. Ebből állami ösztöndíjas helyre 277 fő, önköltséges képzésekre 316 hallgató jutott be.

A Szegedi Tudományegyetem 11 karon, 209 szakon hirdetett pótfelvételit, nappali, levelező és távoktatás tagozatokon, azok számára, akik nem jelentkeztek a 2022-es általános felsőoktatási felvételi eljárás során, vagy jelentkeztek, de nem nyertek felvételt egyetlen felsőoktatási intézménybe sem. A hagyományos önköltséges képzések mellett idén is számos lehetőség volt államilag finanszírozott helyekre jelentkezni. A legtöbben, 44-en a Gazdaságtudományi Kar gazdálkodási és menedzsment szakjára jutottak be, távoktatás tagozaton. Népszerű volt a Természettudományi és Informatikai Kar nappali tagozaton meghirdetett programtervező informatikus szakja is, ahova 41 hallgató jutott be. Az Állam- és Jogtudományi Kar jogász nappali tagozatos képzésére 35 főt vett fel az SZTE.

A 2022-es központi felvételi eljárásban 6074-en jutottak be a Szegedi Tudományegyetemre, 3838-an alap, 894-en mester, 975-en osztatlan, 367-en felsőoktatási szakképzésen kezdik meg tanulmányaikat. Közülük állami ösztöndíjas képzésen 5081, önköltséges finanszírozási formában 993 új hallgató tanul majd az egyetemen. A pótfelvételi eljárás során felvett hallgatókkal együtt 6667 gólya kezdheti meg tanulmányait szeptemberben a Szegedi Tudományegyetemen.

Az SZTE elsőéves hallgatói előre egyeztetett időpontban iratkozhatnak be a József Attila Tanulmányi és Információs Központban 2022. augusztus 27-től szeptember 2-ig a Hallgatói Szolgáltató Irodán. A beiratkozásról további információkat itt talál. Augusztus 31. és szeptember 2. között sokszínű kulturális és szabadidős program is várja a résztvevőket. A Beiratkozási Gólya Napokról részletesen olvashat ide kattintva.


SZTEinfo

A témához kapcsolódva korábban írtuk:

Újra több gólya Szegeden - 2022-ben is nőtt a felvett hallgatók száma a Szegedi Tudományegyetemen

 


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


ondrik-imolaOndrik Imola – ÁJTK: nemzetközi tanulmányok

Szegeden az egyetemi élet hatalmas, számos területen kipróbálhatjuk magunkat: írhatunk az egyetemi újságba, beléphetünk az egyetemi színházba, kórusba, különböző sportklubokba. Megannyi program segíti a külföldi tapasztalatszerzést és jövőnk tervezését is, például az Erasmus-tájékoztató és az Állásbörze.




meszaros-adriannaMészáros Adrianna – GTK: kereskedelem és marketing

Vajdasági vagyok, azért is szeretem Szegedet, mert sok mindenben hasonlít Szabadkára. Ismerősöktől rengeteg jót hallottam már az egyetemről, amit most saját bőrömön is tapasztalok. A kar számos ösztöndíjjal támogatja a legtehetségesebb diákokat és lehetőséget biztosít a gyakorlatszerzésre is. Kedvencem a kari sportnap, mert itt nemcsak mozoghatok, de a csapatjátékok segítenek a beilleszkedésben is.



További hallgatói vélemények >>>