Elindult az SZTE Képtár és Médiatéka

Az SZTE Elektronikus Tananyag Archívum után rövid időn belül újabb adatbázissal bővült az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta repozitórium rendszere: elindult a Képtár és Médiatéka.

A Képtár és Médiatéka az SZTE Klebelsberg Könyvtár kép-, illetve egyéb médiaanyagainak központi digitális tároló- és kiállítóhelye. Olyan dokumentumokat mutatnak be digitális formában, amelyek (többnyire analóg eredetiben is) az egyetemi könyvtár birtokában vannak és jellegükben eltérnek a hagyományos nyomtatott és kézirattári anyagoktól. Az információ ezek esetében a képi tartalmon jelenik meg. Ezt a fő gyűjtőköri irányt további idetartozónak ítélt különféle médiafájlok, úgymint videó- és hangzóanyagok is kiegészíthetik esetenként.


Az egyes digitális objektumok tematikájuk vagy eredetük szerint különféle gyűjteményekbe rendeződnek, illetve a kereshetőség és a széleskörű felhasználás megkönnyítése érdekében informatív leírásokkal – például tárgyszavak, földrajzi információk – együtt jelennek meg. Külön érdekesség a térképes nézet alatt elérhető új feltárási lehetőség, amellyel korábban már kísérleteztek a könyvtár kollégái (DM Detektor), illetve nagy országos rendszerekbe (például Hungaricana) is beépítésre került hasonló megoldás. A továbbiakban folyamatosan gyarapodó Képtárban már majdnem 15 000 fotó tekinthető meg szabadon.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Lukács PetraLukács Petra – BTK – néprajz

Szeged egyik pozitívuma, hogy nem túl nagy a város. Sok az egyetemista fiatal, és szinte mindenki tud segíteni a másiknak, ha szükséges. Éppen ezért itt elsőévesként sem tud elveszni az ember. Ezt segíti természetesen az is, hogy szinte minden egy helyen van. A legjobb szerintem, hogy a szórakozóhelyek, kávézókban eszmecserére is van lehetőség.





Moczar_DoraMóczár Dóra - ÁJTK, jogász

Szegediként a pályaválasztás előtt nem is volt kérdés, hogy itt szeretném elkezdeni jogi tanulmányaimat. Emellett, egyedül az SZTE ÁJTK biztosít az országban modulválasztási lehetőséget, teret adva annak, hogy mindenki érdekeltségi körének megfelelő jogterületen bővítse ismereteit. A város hangulata és nyüzsgése méginkább azt erősítette bennem, hogy jól döntöttem. Tanulmányaim során közéleti téren is aktív voltam és vagyok, gyakornokként pedig beleláttam a jogászi munkába és értékes tapsztalatokat szereztem, ezért biztos vagyok benne, hogy ha még egyszer választanom kellene, akkor is a Szegedi Tudományegyetemet választanám.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *