Te_is_legy_STEM_csillag_-_Noi_hallgatok_szamanak_novelese_a_Mernoki_Karon

„TE IS LÉGY STEM CSILLAG!” - női hallgatók számának növelése a Mérnöki Karon


A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán 2018. január 5-én rendezték meg a „A természettudományos, mérnöki, informatikai szakok területén a női hallgatók számának növekedése” c. eseményt, amely az EFOP-3.4.3-16-2016-00014 azonosító számú, „A Szegedi Tudományegyetem oktatási és szolgáltatási teljesítményének innovatív fejlesztése a munkaerőpiaci és a nemzetközi verseny kihívásaira való felkészülés jegyében” című pályázat AP1 Hallgatói diploma-szerzést segítő szolgáltatások; AP1_MK Lemorzsolódást csökkentő program kifejlesztése az MK-n az MTMI területeken c. alprojekt keretén belül került megvalósításra. A rendezvény további szervezői: SZTE Mérnöki Kar, a Soroptimist Club Szeged és az SZTE MK Tudományos Diákköri Tanács volt.

A rendezvény célja, hogy a mérnöki tudományokat és a Mérnöki Kar képzéseit népszerűsítse a középiskolás diáklányok körében, ezáltal a mérnökhallgató lányok arányát növelje a jövőben a karon.

Dr. habil. Bíró István, a Mérnöki Kar dékánja, valamint Hovorkáné Dr. Horváth Zsuzsanna oktatási és általános dékánhelyettes üdvözölte a vendégeket.Dr. habil. Bíró István, a Mérnöki Kar dékánja, valamint Hovorkáné Dr. Horváth Zsuzsanna oktatási és általános dékánhelyettes üdvözölte a vendégeket.Ezt követően a részvevő lányok betekintést kaptak a kar képzési választékába Daniné Horváth Annamária, a Tanulmányi Osztály vezetője jóvoltából. Majd Dr. Péter Szabó István a Duális Képzési Központ vezetője tájékoztatta őket a duális és a kooperatív képzések előnyeiről.Daniné Horváth Annamária, Tanulmányi Osztály vezetője és Dr. Péter Szabó István a Duális Képzési Központ vezetőjePneumobil autó tervezéséről, építésről, versenyekről Gyurkó Csilla hallgató prezentált, aki a Shell ECO-Maraton csapat pilótája. Az előadást követően gyakorlati bemutatót is tartott.Pneumobil autó tervezéséről, építésről, versenyekrőlA vendég középiskolás lányok Dr. Sárosi József, a Műszaki Intézet intézetvezető-helyettesének irányításával végiglátogatták a Mérnöki Kar laborjait, ahol érdeklődést felkeltő, információban gazdag, színes laborvezetést tartott Dr. Beszédes Sándor főiskolai docens, Dr. Kertész Szabolcs tudományos munkatárs és Csikós Sándor egyetemi tanársegéd. A rendezvényt szervezte és koordinált: Dr. habil. Zsótér Brigitta főiskolai docens.Érdeklődést felkeltő, információban gazdag, színes laborvezetés  
További képek a laborvezetésről

(a képre kattintva GALÉRIA nyílik)


(Szerző: Dr. habil. Zsótér Brigitta)


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Major NoemiMajor Noémi – TTIK, molekuláris bionikai mérnök

Azért jelentkeztem az SZTE-re mert az országban csak két egyetemen érhető el a molekuláris bionikai mérnök szak. Mivel Szeged egyetemi város, így ezért választottam inkább Szegedet. És milyen jól is tettem! A tanároknak nagyon jó hírük van, kedvesek, segítőkészek és fiatalok. A képzés rendkívül gyakorlatias, sokszor van laborgyakorlatunk, ami igazán hasznos lesz majd a jövőben. A sok gyakorlat miatt pedig teljesen más a képzés, érdekes és izgalmas.


Major_AttilaMajor Attila - ZMK, magánének

Azért jöttem erre a szakra, mert itt olyan tanárok tanítanak, akiket nagyra tartok. Maga a szak a tanszékvezető, Temesi Mária tanárnő miatt vonzó, hiszen sok lehetőséget kínál arra, hogy elsősként operában szerepelhessek, ez pedig kezdőként hatalmas lehetőség és megtiszteltetés. A ZMK-n a tanár-diák kapcsolat nagyon szoros, hiszen ez a pálya nagyon tanárfüggő. Én itt megtaláltam Andrejcsik István operaénekes személyében azt a mestert, akivel a legtöbbet tudtam eddig fejlődni.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *