Te_is_legy_STEM_csillag_-_Noi_hallgatok_szamanak_novelese_a_Mernoki_Karon

„TE IS LÉGY STEM CSILLAG!” - női hallgatók számának növelése a Mérnöki Karon


A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán 2018. január 5-én rendezték meg a „A természettudományos, mérnöki, informatikai szakok területén a női hallgatók számának növekedése” c. eseményt, amely az EFOP-3.4.3-16-2016-00014 azonosító számú, „A Szegedi Tudományegyetem oktatási és szolgáltatási teljesítményének innovatív fejlesztése a munkaerőpiaci és a nemzetközi verseny kihívásaira való felkészülés jegyében” című pályázat AP1 Hallgatói diploma-szerzést segítő szolgáltatások; AP1_MK Lemorzsolódást csökkentő program kifejlesztése az MK-n az MTMI területeken c. alprojekt keretén belül került megvalósításra. A rendezvény további szervezői: SZTE Mérnöki Kar, a Soroptimist Club Szeged és az SZTE MK Tudományos Diákköri Tanács volt.

A rendezvény célja, hogy a mérnöki tudományokat és a Mérnöki Kar képzéseit népszerűsítse a középiskolás diáklányok körében, ezáltal a mérnökhallgató lányok arányát növelje a jövőben a karon.

Dr. habil. Bíró István, a Mérnöki Kar dékánja, valamint Hovorkáné Dr. Horváth Zsuzsanna oktatási és általános dékánhelyettes üdvözölte a vendégeket.Dr. habil. Bíró István, a Mérnöki Kar dékánja, valamint Hovorkáné Dr. Horváth Zsuzsanna oktatási és általános dékánhelyettes üdvözölte a vendégeket.Ezt követően a részvevő lányok betekintést kaptak a kar képzési választékába Daniné Horváth Annamária, a Tanulmányi Osztály vezetője jóvoltából. Majd Dr. Péter Szabó István a Duális Képzési Központ vezetője tájékoztatta őket a duális és a kooperatív képzések előnyeiről.Daniné Horváth Annamária, Tanulmányi Osztály vezetője és Dr. Péter Szabó István a Duális Képzési Központ vezetőjePneumobil autó tervezéséről, építésről, versenyekről Gyurkó Csilla hallgató prezentált, aki a Shell ECO-Maraton csapat pilótája. Az előadást követően gyakorlati bemutatót is tartott.Pneumobil autó tervezéséről, építésről, versenyekrőlA vendég középiskolás lányok Dr. Sárosi József, a Műszaki Intézet intézetvezető-helyettesének irányításával végiglátogatták a Mérnöki Kar laborjait, ahol érdeklődést felkeltő, információban gazdag, színes laborvezetést tartott Dr. Beszédes Sándor főiskolai docens, Dr. Kertész Szabolcs tudományos munkatárs és Csikós Sándor egyetemi tanársegéd. A rendezvényt szervezte és koordinált: Dr. habil. Zsótér Brigitta főiskolai docens.Érdeklődést felkeltő, információban gazdag, színes laborvezetés  
További képek a laborvezetésről

(a képre kattintva GALÉRIA nyílik)


(Szerző: Dr. habil. Zsótér Brigitta)


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


barta-eszterBarta Eszter – GTK: kereskedelem és marketing

A továbbtanulásnál egyértelmű volt, hogy az SZTE-t jelölöm meg, Szeged szépségével és az egyetem jó hírnevével nem tudja felvenni a versenyt más intézmény. Életem egyik legjobb választásának tartom a GTK-t. A képzés lendületes és fiatalos, az oktatók nyitottak és segítőkészek. Pezsgő élet vár itt a hallgatókra, együtt élvezhetjük fiatalságunk legszebb napjait.
Hell_Molli_felveteliHell Molli - TKK, angol-média

Továbbtanulásnál az elsődleges célom az SZTE volt. Jókat hallottam az intézményről és a szülővárosomhoz is közel van. Jól érzem itt magam, elégedett vagyok a képzéssel, különösen azért, mert előre elkészített órarenddel segítenek minket. Egyik kedvenc helyem az egyetemi könyvtár, ahol a tanulmányokhoz szükséges könyveket megtalálom. Az SZTE 21. századi egyetem, tetszik, hogy a TIK-ben ingyenesen használhatom a számítógépeket és a legtöbb egyetemi épületben van free Wifi.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *