felveteli

Pályaalkalmassági vizsgálat az osztatlan tanárképzésre jelentkezőknek

Az első helyen a Szegedi Tudományegyetem osztatlan tanár szakára jelentkezők alkalmassági vizsgájára az alábbi időpontokban és helyszíneken kerül sor.


Bölcsészettudományi KarTermészettudományi és Informatikai Kar:
időpont: 2013. május 22-23. (szerda-csütörtök) 9.00-15.00
helyszín: Szeged, Egyetem u. 2.

 

Bölcsészettudományi Kar
időpont: 2013. május 22-23. (szerda-csütörtök) 9.00-15.00
helyszín: Szeged, Egyetem u. 2.Juhász Gyula Pedagógusképző KarJuhász Gyula Pedagógusképző Kar

2013.július 2.

rajz és vizuáliskultúra-tanár,
ének-zene tanár,
testnevelő tanár

2013.július 3.

technika életvitel és gyakorlat tanár,
német nemzetiségi német nyelv és kultúra tanár

2013. július 6.

rajz és vizuáliskultúra-tanár

A vizsgák pontos kezdési időpontja és helyszíne a behívó levélen szerepel.

(Ének-zene, rajz és vizuáliskultúra és testnevelő tanár szakokra történt jelentkezések esetében a gyakorlati vizsga és a pályaalkalmassági vizsgálat ugyanazon a napon kerül lebonyolításra.)


Szegedi Tudományegyetem épületeinek képeiZeneművészeti Kar
időpont: 2013.06.29-07.10.
helyszín: Szeged, Tisza Lajos krt.79-81.

A gyakorlati vizsga és a pályaalkalmassági vizsgálat egy időpontban – a fent jelzett időpontban - kerül lebonyolításra, melyről e-mailben kapnak értesítést az arra jelentkezők.

 A jelentkezőket a Szegedi Tudományegyetem névre szólóan, e-mailben is értesíti.

Az osztatlan (közismereti, művészeti, szakmai) tanárképzésre jelentkezőknek pályaalkalmassági vizsgálaton kell részt venniük a felvételi eljárás keretében.
A pályaalkalmassági vizsgálat célja: a szóbeli alkalmassági vizsgán, a jelölttel való személyes találkozás során, a tanárképzésre jelentkező pályaképéről, személyes motivációiról, habitusáról, kommunikációs készségéről, pedagógiai elképzeléseiről való tájékozódás.

A jelentkezőnek nyilatkoznia kell arról, hogy nincs olyan betegsége, amely akadályozná a felsőoktatási tanulmányainak folytatását, beleértve a közoktatási intézményben a tanulmányai során folytatandó egy éves szakmai gyakorlatát is.

Az alkalmassági vizsgára külön közzétett szakirodalomból készülni nem kell, a 15-20 perces beszélgetésen az értékelő háromfős bizottságot a felsőoktatási intézmény tanárképzésben részt vevő szakemberei alkotják.

Amennyiben a felvételiző több fajta tanárképzésre, szakpáros képzésre, illetve több intézménybe jelentkezik, elegendő az első, általa megjelölt felsőoktatási intézményben részt venni az alkalmassági vizsgán, amelynek az eredményét minden jelentkezési helyén elfogadják. A pályaalkalmassági vizsgálat eredménye „alkalmas" vagy „nem alkalmas" lehet. Aki nem felel meg az alkalmassági vizsgán, nem vehető fel osztatlan tanárképzésre.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Jagri_Adam_kicsiJagri Ádám – ÁOK, általános orvos

Azért választottam az SZTE Orvostudományi karát és azért ajánlom mindenkinek, mert kiváló infrastrukturális keretek között tanulhatunk, emellett szakmailag elismert és hiteles oktatók adják át a tudásukat nekünk nap mint nap. A Hallgatói Önkormányzat által szervezett szabadidős programok, mint például a színház, a mozi, illetve egyéb kulturális események a tanulás melletti kikapcsolódásban segítenek. Számos sportlehetőség is van, amit igénybe vehetünk, mint az esti úszási lehetőség, ami kiváló levezetés lehet a tanulás után.

Roop DhanjalRoop Dhanjal – GYTK, gyógyszerész

Európában kerestem olyan egyetemet, ahol kiemelkedő a gyógyszerészképzés, így találtam rá a Szegedi Tudományegyetemre. Kiderült, hogy néhány ismerősöm is itt tanul vagy tanult, és ők is elismerően beszéltek mind a városról, mind a képzésről. Rendkívül jó oktatóink vannak, a képzés pedig igazán gyakorlatorientált, magas színvonalú. Szegedet is szeretem, főleg télen, akkor igazán gyönyörű a város. Élvezem, hogy minden közel van, mindenhova könnyen és gyorsan eljutok.

További hallgatói vélemények >>>