felveteli

Pályaalkalmassági vizsgálat az osztatlan tanárképzésre jelentkezőknek

Az első helyen a Szegedi Tudományegyetem osztatlan tanár szakára jelentkezők alkalmassági vizsgájára az alábbi időpontokban és helyszíneken kerül sor.


Bölcsészettudományi KarTermészettudományi és Informatikai Kar:
időpont: 2013. május 22-23. (szerda-csütörtök) 9.00-15.00
helyszín: Szeged, Egyetem u. 2.

 

Bölcsészettudományi Kar
időpont: 2013. május 22-23. (szerda-csütörtök) 9.00-15.00
helyszín: Szeged, Egyetem u. 2.



Juhász Gyula Pedagógusképző KarJuhász Gyula Pedagógusképző Kar

2013.július 2.

rajz és vizuáliskultúra-tanár,
ének-zene tanár,
testnevelő tanár

2013.július 3.

technika életvitel és gyakorlat tanár,
német nemzetiségi német nyelv és kultúra tanár

2013. július 6.

rajz és vizuáliskultúra-tanár

A vizsgák pontos kezdési időpontja és helyszíne a behívó levélen szerepel.

(Ének-zene, rajz és vizuáliskultúra és testnevelő tanár szakokra történt jelentkezések esetében a gyakorlati vizsga és a pályaalkalmassági vizsgálat ugyanazon a napon kerül lebonyolításra.)


Szegedi Tudományegyetem épületeinek képeiZeneművészeti Kar
időpont: 2013.06.29-07.10.
helyszín: Szeged, Tisza Lajos krt.79-81.

A gyakorlati vizsga és a pályaalkalmassági vizsgálat egy időpontban – a fent jelzett időpontban - kerül lebonyolításra, melyről e-mailben kapnak értesítést az arra jelentkezők.

 



A jelentkezőket a Szegedi Tudományegyetem névre szólóan, e-mailben is értesíti.

Az osztatlan (közismereti, művészeti, szakmai) tanárképzésre jelentkezőknek pályaalkalmassági vizsgálaton kell részt venniük a felvételi eljárás keretében.
A pályaalkalmassági vizsgálat célja: a szóbeli alkalmassági vizsgán, a jelölttel való személyes találkozás során, a tanárképzésre jelentkező pályaképéről, személyes motivációiról, habitusáról, kommunikációs készségéről, pedagógiai elképzeléseiről való tájékozódás.

A jelentkezőnek nyilatkoznia kell arról, hogy nincs olyan betegsége, amely akadályozná a felsőoktatási tanulmányainak folytatását, beleértve a közoktatási intézményben a tanulmányai során folytatandó egy éves szakmai gyakorlatát is.

Az alkalmassági vizsgára külön közzétett szakirodalomból készülni nem kell, a 15-20 perces beszélgetésen az értékelő háromfős bizottságot a felsőoktatási intézmény tanárképzésben részt vevő szakemberei alkotják.

Amennyiben a felvételiző több fajta tanárképzésre, szakpáros képzésre, illetve több intézménybe jelentkezik, elegendő az első, általa megjelölt felsőoktatási intézményben részt venni az alkalmassági vizsgán, amelynek az eredményét minden jelentkezési helyén elfogadják. A pályaalkalmassági vizsgálat eredménye „alkalmas" vagy „nem alkalmas" lehet. Aki nem felel meg az alkalmassági vizsgán, nem vehető fel osztatlan tanárképzésre.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Csoke_Mark_felveteliCsőke Márk- BTK, történelem

Harmadévesként már tapasztalatból mondhatom, hogy igaz a hír az egyetem színvonalas oktatásáról. Örülök, hogy ezt személyesen is megtapasztalhatom a történelem szakon. Az egyetemválasztás során fontos szempont volt az is, hogy a Szegedi Tudományegyetem közel van a szülőfalumhoz, és az, hogy sok ismerősöm is ide jelentkezett. Nagyon szeretek itt tanulni, mert Szeged nagyon szép és élhető város.


Aryan_MardanpourAryan Mardanpour - ÁOK, orvos

A nevem Aryan Mardanpour és Perzsiából jöttem. Másodéves hallgató vagyok a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. Már közel három éve Magyarországon élek, 8 hónapot Budapesten töltöttem.

Gyerekként a Nagybátyám karrierje inspirált arra, hogy orvosnak tanuljak, Ő egy nagyon sikeres ortopéd sebész az országomban. Miután felvettek a Szegedi Tudományegyetemre, komolyabban kezdtem venni a tanulást, mert Szegeden kimondottan kemény az orvosi kar. Szeretek segíteni az embereknek. Miután befejeztem a tanulmányaimat Szegeden, terveim szerint egy időre szeretnék önkéntes munkát végezni az „Orvosok határok Nélkül” segélyszervezetnél. Szegedre pedig mindig második otthonomként gondolok.


További hallgatói vélemények >>>