2022. október 6., csütörtök

Versenyek


Jakucs László földrajzverseny


A Szegedi Tudományegyetem TTIK Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéke rendszeresen meghirdeti a Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzversenyt a magyarországi és határon túli, 9-12. osztályos középiskolai tanulók részére. A tanulmányi verseny az általános és középiskolai természetföldrajzi tananyagra épít, ezen túlmenően minden évben kiemelt témában kerül megrendezésre.
Polygon matematika verseny


A Szegedi Tudományegyetem Bolyai Intézete pályázatot hirdet középiskolás diákok (9-12. évfolyam) számára Középiskolai matematikához kapcsolódó problémák, érdekességek témájában.
Játsszunk fizikát!


Játsszunk fizikát!Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Csongrád megyei Csoportja és a Szegedi Tudományegyetem 3 fordulós versenyt hirdet fizikai kísérletekből általános és középiskolás diákok számára. A verseny minden évben valamely tudós emléke előtt tiszteleg.
    SZIIV verseny


    SZIIVA Szegedi Tudományegyetem Informatikai Intézete versenyt hirdet középiskolás diákok számára, ahová két szekcióban is várják a jelentkező diákok pályamunkáit. A verseny kapcsán szeretnénk lehetőséget adni a tehetséges és kreatív középiskolás diákoknak, hogy a műszaki informatika vagy a szoftverfejlesztés területén elért eredményeiket bemutathassák és megmérettessék.
    Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny


    2012 óta kerül megrendezésre a már hagyományoknak örvendő Szent-Györgyi Albert tiszteletére szervezett rendezvénysorozat, a Szent-Györgyi Napok, melynek keretei között a Szegedi Tudományegyetem és Pro Talentis Universitatis Alapítvány minden év őszén is meghirdeti a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt, amelyre középiskolás diákok csapatainak jelentkezését várjuk.