2023. december 7., csütörtök

szenvedelyunk_a_jovod_970x250

Jelöld az SZTE-t első helyen!

Jelöld első helyen az SZTE-t! Miért érdemes az SZTE-t választanod?  Széles körű képzési kínálat, nemzetközi színvonalú oktatás, megannyi ösztöndíj és számos kikapcsolódási lehetőség várja a Szegedi Tudományegyetemre jelentkezőket.

  Az SZTE népszerűségének oka, hogy széles körű képzési kínálattal rendelkezik: 13 területen több mint 550 szakon nyílik lehetőség a továbbtanulásra nappali, levelező és távoktatás tagozaton. Az intézmény komplex oktatási lehetőségeket kínál, legyen szó magyar vagy idegen nyelvű alap-, mester-, osztatlan, doktori képzésekről, felsőoktatási szakképzésekről vagy szakirányú továbbképzésekről.


  Miért a Szegedi Tudományegyetem?

  1. Akár 150 ezer forintos ösztöndíjjal támogatják a tehetséges, végzős középiskolás diákokat. Az SZTE START ösztöndíjra azok pályázhatnak, akik első helyen jelentkeznek és felvételt nyernek az intézménybe.
  2. Az SZTE Junior Akadémia széles körű tehetséggondozó programokkal, ösztöndíjakkal, pályaválasztási tanácsadással és osztálykirándulásokkal segíti a felvételiző hallgatókat.
  3. A világ legnagyobb online oktatási platformja, a Coursera és a Szegedi Tudományegyetem együttműködésének köszönhetően a hallgatók akár a Yale, a Michigani Egyetem vagy épp a Google, a Facebook és az IBM kurzusait is ingyen elvégezhetik.
  4. Az SZTE tagja a European University Alliance for Global Health szövetségnek, amelyben 9 európai egyetem csaknem 300 ezer hallgatója vesz részt. Féléves vagy rövidebb, kurzus-jellegű jelenléti és online programokra jelentkezhetnek a hallgatók, akik francia, német, norvég, portugál, spanyol, svéd és szerb oktatók és egyetemisták társaságában fejlődhetnek.
  5. Az Erasmus programban az SZTE-s hallgatók 36 ország 556 európai partneregyetemén tanulhatnak. Évente mintegy 500 diák tölt ösztöndíjjal fél évet szakterületének megfelelő részképzésen valamely európai egyetemen.
  6. Az SGroup nemzetközi egyetemi innovációs hálózat egyedüli magyar tagjaként évente 70-80 szegedi diák vesz részt Európán kívüli mobilitási programokban, észak- és dél-amerikai, japán, kínai és ausztrál egyetemek hallgatóival együtt.
  7. A szegedi egyetemisták lakhatását öt központi és hat kari beiskolázású kollégium biztosítja több mint 4000 férőhellyel.
  8. Szeged élen a kultúrában is: a hallgatók garantáltan találnak maguknak mindig olyan kulturális programot, amely számukra érdekes. Az SZTE nagyszabású rendezvényei közül kiemelkedő az Őszi Kulturális Fesztivál és az Egyetemi Tavasz programsorozat.
  9. A hallgatók több mint 50 féle sportágból és 150 meghirdetett sportkurzus közül választhatnak: vitorlázás, sárkányhajózás, atletizálás, tenisz, jóga, számos labdajáték és önvédelmi sport is elérhető az egyetemen.
  10. Az SZTE a felvételi pontok kiszámítását egy kalkulátorral segíti. Az alkalmazás összegyűjti az egyes szakoknál a plusz pontokat és segít a legmegfelelőbb szak kiválasztásában. Az oldalon keresztül a jelentkezők a felvételivel kapcsolatos kérdéseiket is feltehetik az SZTE szakértőinek.

     Hogyan módosíthatod a jelentkezési sorrendet?

     A jelentkezési sorrenden kizárólag egy alkalommal módosíthatsz a felvi.hu-n, legkésőbb 2023. július 12-e éjfélig. Az egyszeri sorrendmódosítás lehetőségével akkor érdemes élni, ha valamely okból megváltozott az a preferencia-sorrend, amely alapján a jelentkezéseidet rögzítetted. Például összeállításunkból rájöttél, hogy te is Szeged legnagyobb közösségének a része szeretnél lenni. Ne habozz, jelöld most első helyen az SZTE-t!


     Kíváncsi vagy, milyen lehet a Szegedi Tudományegyetemen tanulni? Milyen ösztöndíjak, tehetséggondozó programokkal segítjük a szakmai előmeneteled? Milyen kulturális és szabadidős tevékenységek várnak Szegeden?


     Éld át már most, milyen lesz majd szegedi egyetemistának lenni! Az “SZTE-s leszek” kari facebook csoportokban felvételi mentorprogram keretén belül kérdezhetsz felsőbb évesektől, megismerheted leendő évfolyamtársaid, emellett körbevezetünk Szegeden!     A csoportokhoz az alábbi linkeken csatlakozhatsz:


     Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd?

     nadas_bence_mkksz_nyito


     Az SZTE Nobel-díjas kutatója, korábbi rektora, Szent-Györgyi Albert is fontosnak tartotta a mozgást: „A sport nem csak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze.”

     kultura

     A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodájának legfontosabb feladata, hogy az egyetemi polgárokat bevezesse a magyar és az európai művészetekbe, kultúrába. Közvetítse feléjük a kultúrát, a komolyzenét, a színházat, az előadóművészet különféle válfajait, a könnyűzenét, a képzőművészetet. Biztosítsa, növelje az egyetemi kulturális élet megszokott színvonalát. Célja az egyetemi kulturális élet megismertetése a város lakosságával is.

     qs_2019

     Mediterrán hangulat, pezsgő kulturális élet, több, sokszínű szórakozásra és kikapcsolódásra egyaránt alkalmas lehetőség, amely kétségkívül határon innen s túl egyaránt Szegedre vonzza a fiatalokat.

     fesztivalvaros

     Magyarország harmadik legnépesebb települése nemcsak a Dél-Alföld központja, hanem egy igazi fesztiválváros is. Szeged a virágba borult, napsütötte tavasztól egészen a borongós őszig fogadja a szórakozni és kikapcsolódni vágyókat.

     nemzetkozi_osztondijak

     A Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi Mobilitási Irodája (NMI) több nemzetközi mobilitási program intézményi szintű koordinálását látja el. Ilyen az Erasmus+ program, a CEEPUS és Makovecz Program, melyeknek köszönhetően a hallgatóknak lehetőségük nyílik egy vagy akár több féléven keresztül egy általuk választott külföldi országban cserediákként tanulni. A lehetőséggel évről évre egyre többen élnek, valamint egyre több országból fogad az SZTE is hallgatókat.

     Fb_poszt_tanfolyamhirdetes_1200x1200_masolat

     Az SZTE Junior Akadémián azon dolgozunk, hogy megkönnyítsük a Szegedi Tudományegyetemre vezető utad. Azoknak is segítünk különféle programokkal, lehetőségekkel, akik már az SZTE hallgatói – legyen szó ösztöndíjakról, workshopokról, versenyekről.

     kepzesi_teszt

     Mi leszel, ha nagy leszel – még nem tudod? Segítünk eldönteni az SZTE Karrier Iroda pályatervezési tanácsadói segítségével!

     alberlet

     Egyetemre készülsz? Tegyük fel, hogy kezedben a döntés joga: albérletben vagy koleszban laknál. Megkérdeztük hallgatóinkat, mi szól az egyik és mi a másik mellett. Lássuk, hogy milyen előnye és hátránya van kollégiumban vagy albérletben lakni!


     További információk a Szegedi Tudományegyetem kollégiumi lehetőségeiről