2020. július 2., csütörtök

Szeged, a diákbarát város

Szeged diákbarát város, mert egyetemistaként számos kedvezmény vár rád, legyen szó kulturális programokról, színházbérletről vagy uszodabelépőről. Diákigazolványod felmutatása ellenében kedvezményt kapsz a pizzériától kezdve a fénymásoló szalonokon keresztül az SZTE Füvészkertig, sőt, ha jogosítványt szeretnél, azt is olcsóbban szerezheted meg. Az SZTE kedvezményrendszerében minden megtalálható, amire az egyetemi évek alatt szükséged van. Szegeden olcsón lakhatsz, ehetsz, ihatsz, szórakozhatsz és utazhatsz: a havi tömegközlekedési bérlet ára csupán 4000 forint, de szociális helyzet alapján akár ingyenesen is biztosítja neked az SZTE. A belvárosban számos étkezde vár olcsó napi menüvel, már 900 forinttól ebédelhetsz. Az uszodába 1200, a jégpályára 800 forint a belépőjegy.


Szeged biztonságos város: a JATE klubból akár éjszaka is hazasétálhatsz. Ha szeretsz bringázni, hozd magaddal a biciklidet is: Szeged egyik végéből a másikba fél óra alatt áttekerhetsz a várost behálózó kerékpárutakon. A városban minden szolgáltatást megtalálsz, amire szükséged van, emellett van vadasparkunk, füvészkertünk, színházunk, egyetemi klubunk, uszodánk, török fürdőnk, több mozink, múzeumunk és könyvtáraink is.


Közlekedés


SZEGEDVSBUDAPEST-02

SZEGEDVSBUDAPEST-03

SZEGEDVSBUDAPEST-04

SZEGEDVSBUDAPEST-05


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Higi_CsillaHigi Csilla – BBMK, zenetanár (ütőhangszer)

Óvodás korom óta zenélek, így már a kezdetektől egyértelmű volt, hogy ezen a vonalon megyek tovább. Hódmezővásárhelyen lakom, ezért az egyetem közelsége fontos szempont volt. A gyerekeket is nagyon szeretem, ezért választottam a zenetanár-képzést. Korábban több szegedi zenészbarátom mesélte, hogy milyen jó koncerteket, rendezvényeket szerveznek Szegeden, ez is vonzott a városban. Szerintem az SZTE sok lehetőséget biztosít a zenészként való érvényesüléshez.


Kocsik EdinaKocsik Edina – BTK – anglisztika

Szerintem Szeged sokkal barátságosabb város, mint Pest. Nagyon közvetlenek az emberek, és mindenhol ismerősökkel találkozok. Tetszik, hogy az egyetem elkötelezett a környezettudatosság iránt. Emellett az oktatás színvonala is kiemelkedő a hazai egyetemek viszonylatában is.
További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *