2024. február 24., szombat

szenvedelyunk_a_jovod_970x250

Jelöld az SZTE-t első helyen!

Jelöld első helyen az SZTE-t! Miért érdemes az SZTE-t választanod?  Széles körű képzési kínálat, nemzetközi színvonalú oktatás, megannyi ösztöndíj és számos kikapcsolódási lehetőség várja a Szegedi Tudományegyetemre jelentkezőket.

  Az SZTE népszerűségének oka, hogy széles körű képzési kínálattal rendelkezik: 13 területen több mint 550 szakon nyílik lehetőség a továbbtanulásra nappali, levelező és távoktatás tagozaton. Az intézmény komplex oktatási lehetőségeket kínál, legyen szó magyar vagy idegen nyelvű alap-, mester-, osztatlan, doktori képzésekről, felsőoktatási szakképzésekről vagy szakirányú továbbképzésekről.


  Miért a Szegedi Tudományegyetem?

  1. Akár 150 ezer forintos ösztöndíjjal támogatják a tehetséges, végzős középiskolás diákokat. Az SZTE START ösztöndíjra azok pályázhatnak, akik első helyen jelentkeznek és felvételt nyernek az intézménybe.
  2. Az SZTE Junior Akadémia széles körű tehetséggondozó programokkal, ösztöndíjakkal, pályaválasztási tanácsadással és osztálykirándulásokkal segíti a felvételiző hallgatókat.
  3. A világ legnagyobb online oktatási platformja, a Coursera és a Szegedi Tudományegyetem együttműködésének köszönhetően a hallgatók akár a Yale, a Michigani Egyetem vagy épp a Google, a Facebook és az IBM kurzusait is ingyen elvégezhetik.
  4. Az SZTE tagja a European University Alliance for Global Health szövetségnek, amelyben 9 európai egyetem csaknem 300 ezer hallgatója vesz részt. Féléves vagy rövidebb, kurzus-jellegű jelenléti és online programokra jelentkezhetnek a hallgatók, akik francia, német, norvég, portugál, spanyol, svéd és szerb oktatók és egyetemisták társaságában fejlődhetnek.
  5. Az Erasmus programban az SZTE-s hallgatók 36 ország 556 európai partneregyetemén tanulhatnak. Évente mintegy 500 diák tölt ösztöndíjjal fél évet szakterületének megfelelő részképzésen valamely európai egyetemen.
  6. Az SGroup nemzetközi egyetemi innovációs hálózat egyedüli magyar tagjaként évente 70-80 szegedi diák vesz részt Európán kívüli mobilitási programokban, észak- és dél-amerikai, japán, kínai és ausztrál egyetemek hallgatóival együtt.
  7. A szegedi egyetemisták lakhatását öt központi és hat kari beiskolázású kollégium biztosítja több mint 4000 férőhellyel.
  8. Szeged élen a kultúrában is: a hallgatók garantáltan találnak maguknak mindig olyan kulturális programot, amely számukra érdekes. Az SZTE nagyszabású rendezvényei közül kiemelkedő az Őszi Kulturális Fesztivál és az Egyetemi Tavasz programsorozat.
  9. A hallgatók több mint 50 féle sportágból és 150 meghirdetett sportkurzus közül választhatnak: vitorlázás, sárkányhajózás, atletizálás, tenisz, jóga, számos labdajáték és önvédelmi sport is elérhető az egyetemen.
  10. Az SZTE a felvételi pontok kiszámítását egy kalkulátorral segíti. Az alkalmazás összegyűjti az egyes szakoknál a plusz pontokat és segít a legmegfelelőbb szak kiválasztásában. Az oldalon keresztül a jelentkezők a felvételivel kapcsolatos kérdéseiket is feltehetik az SZTE szakértőinek.

     Hogyan módosíthatod a jelentkezési sorrendet?

     A jelentkezési sorrenden kizárólag egy alkalommal módosíthatsz a felvi.hu-n, legkésőbb 2023. július 12-e éjfélig. Az egyszeri sorrendmódosítás lehetőségével akkor érdemes élni, ha valamely okból megváltozott az a preferencia-sorrend, amely alapján a jelentkezéseidet rögzítetted. Például összeállításunkból rájöttél, hogy te is Szeged legnagyobb közösségének a része szeretnél lenni. Ne habozz, jelöld most első helyen az SZTE-t!


     Kíváncsi vagy, milyen lehet a Szegedi Tudományegyetemen tanulni? Milyen ösztöndíjak, tehetséggondozó programokkal segítjük a szakmai előmeneteled? Milyen kulturális és szabadidős tevékenységek várnak Szegeden?


     Éld át már most, milyen lesz majd szegedi egyetemistának lenni! Az “SZTE-s leszek” kari facebook csoportokban felvételi mentorprogram keretén belül kérdezhetsz felsőbb évesektől, megismerheted leendő évfolyamtársaid, emellett körbevezetünk Szegeden!     A csoportokhoz az alábbi linkeken csatlakozhatsz:


     Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd?

     TIK

     Akár 150 ezer forintos ösztöndíjban is részesülhetnek azok, akik 2024-ben megpályázzák a Szegedi Tudományegyetem Junior Akadémia által meghirdetett SZTE START ösztöndíjat. A támogatásra azok a tehetséges diákok pályázhatnak, akik első helyen jelölik meg a Szegedi Tudományegyetemet, és oda felvételt is nyernek. Az agrár-, mérnöki és természettudományokra épülő szakokra felvételizőket a munkaerőpiaci elvárásokkal összhangban az elbírálás során idén is kiemelten kezelik.

     nadas_bence_mkksz_nyito

     „Brit tudósok” és az SZTE hallgatói bebizonyították, hogy a tanulás, a vizsgák is jobban mennek, ha időnként felfrissíted maga egy jó testmozgással. A Szegedi Tudományegyetemen erre számos lehetőséged nyílik, így biztosan megtalálod, a hozzád illő sportolási lehetőséget, helyszínt, társakat.

     kultura

     A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája kiemelt hangsúlyt fektet az egyetemisták bevezetésére a kultúrába, mind a magyar, mind az európai művészet terén. Az egyetemi művészeti, kulturális élet pedig a város lakossága számára is felpezsdíti a mindennapokat.

     SZINxSZTE

     Szeged, Magyarország harmadik legnépesebb települése nemcsak a Dél-Alföld központja, hanem egy igazi fesztiválváros is. Az egyetem otthona egész évben üdvözli a szórakozni és kikapcsolódni vágyókat, gazdag kulturális és sokszínű programokkal várja látogatóit.

     coursera

     Végezd el a Coursera for SZTE programon belül A tanulás tanulása című online kurzust, és szerezz 5 intézményi pontot a Szegedi Tudományegyetemen!

     palyatervezes

     A középiskola végéhez közeledve fontos választás előtt állnak a diákok. Számos kérdés felmerülhet a jövővel kapcsolatban. Ebben segít az SZTE Karrier Iroda pályaválasztási tanácsadása.

     kollégiumok

     A szegedi egyetem több mint 4000 kollégiumi férőhellyel és lakhatási támogatással várja a hallgatóit.

     nadas_bence_mkksz_nyito


     Az SZTE Nobel-díjas kutatója, korábbi rektora, Szent-Györgyi Albert is fontosnak tartotta a mozgást: „A sport nem csak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze.”