Nyári egyetem: számítógépes modellezéssel vizsgálódnak

Globalizálódik az oktatás, népszerűek a nyári egyetemek. Az ilyen rendezvények sorát az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Kémiai Informatika Tanszéke nyitja: május 14-től kanadai és európai hallgatókat látnak vendégül Szegeden.

 

Az oktatás globalizációjával az angol nyelvű oktatás egyre fontosabbá válik a világon és ebből a folyamatból a magyar egyetemek sem maradhatnak ki. A május 14-én 14 órakor kezdődő Nyári Egyetem – amit az SZTE JGYPK Kémiai Informatika Tanszéke szervez – kanadai és európai hallgatók bevonásával, új módszereket használ, melyekben az oktatás és a kutatás együttes használata lehetővé teszi a hallgatói kreativitás kifejlődését.

2003-ban próbálták először megszervezni a Nyári Egyetemet. 2007-től minden évben életre hívja a programot az SZTE JGYPK Kémiai Informatika Tanszéke. A diákok eddigi kutatásaiból számos publikáció jelent meg nemzetközi folyóiratokban.

A Nyári Egyetem három magyar felsőoktatási intézmény (ELTE, SZTE, Semmelweis Egyetem) együttműködésének eredménye. A képzésben évről-évre résztvevő torontói diákok eredményeit kredittranszferrel a Torontói Egyetemre küldik. Ezt a magyar oktatási formát a világ 11. legjobb egyeteme elfogadja.

Az idei Nyári Egyetemen – az SZTE JGYPK Boldogasszony sugárút 6. számú épületében – számítógépes modellezéssel bioaktív molekulákat tanulmányoznak a hallgatók, és azt vizsgálják, hogy az oxidatív stressz milyen károkat okoz a molekulákban.

A május 14-én kezdődő programról további (angol nyelvű) részletek:

 


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Frech DánielFrech Dániel – ÁJTK – jog

Úgy gondolom, hogy az egyetemen nagyon családias a légkör, nagyon közvetlenek és segítőkészek az oktatók. Nem is meglepő, hogy mindig előkelő helyeken szerepelünk az országos megmérettetéseken. Ugyanakkor Szeged miatt is érdemes ide jönni tanulni, hiszen nagyon szép, tiszta és rendezett ez a város.






Olasz_BalazsOlasz Balázs - ZMK, előadóművész – klasszikus orgona

Mindig is tudtam, hogy zenész akarok lenni, már ötévesen a rádiót hallgatva operákat énekeltem. Később jött a zongora szeretete. Általános iskolában azt mondtam, hogy zongoraművész leszek, ez annyiban módosult, hogy orgona lett belőle. Békéscsabára jártam zenei konzervatóriumba, és a nyári kurzusok során volt szerencsém Szegeden is zenélni, ekkor szerettem bele a városba. Hogy miért pont Szegedet választottam a zenei pályám szempontjából? Mert ezen az egyetemen nagyon magas színvonalúan tanítanak, és közel van a lakóhelyemhez. Plusz megtalálható a városban az a pezsgés (koncertek sorozata), amire egy zenésznek szüksége van.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.