felhívás

Kulturális és művészeti pályázatokat hirdet az SZTE Kulturális Irodája

Zenei, vers-és prózamondó versenyt, vers- és színikritika pályázatot hirdet a Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Irodája.

A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája

EGYETEMI ZENEI VERSENYT

hirdet az egyetem nappali tagozatos hallgatói számára.

A versenyen a komolyzene, a népzene, valamint a jazz, musical, sanzon körébe tartozó, összesen 5-10 perc műsoridejű hangszeres vagy vokális szólódarabok és kamaraművek, illetve eredeti (nem zeneszerzői feldolgozású) népzenei anyag énekes vagy autentikus hangszeres előadásával lehet részt venni.

Szólistaként az SZTE nappali tagozatos hallgatói indulhatnak, kivéve a BBMK hallgatóit és a JGYPK ének-zene szakos hallgatóit.

Kamaracsoportok esetén az előadók maximális létszáma hat fő, és a tagok legalább felének az SZTE hallgatójának kell lenni. A szólisták esetleges zongora- vagy egyéb hangszeres kísérője bárki lehet.

A nyilvános hangversenyen szakmai zsűri ítéli oda a díjakat, pénzjutalmakat.

Az Egyetemi Zenei Verseny kategóriái:

  I. Komolyzene

I. A Vokális komolyzene (szólisták és együttesek)

I. B Hangszeres komolyzene (szólisták és együttesek)

  II. Népzene

II. A Népdaléneklés (szólisták és együttesek)

II. B Hangszeres népzene (szólisták és együttesek)

  III. Jazz, musical, sanzon

III. A Vokális könnyűzene (szólisták és együttesek)

III. B Jazz együttesek

Az Egyetemi Zenei Verseny 200.000 Ft összdíjazású.

A versenyre november második felében kerül sor.

A versenyre a Kulturális Irodában (Dugonics tér 13.) kapható Nevezési lapon, valamint a Moduloban a Kulturális Iroda alatti űrlapon lehet jelentkezni 2022. november 11-ig.


A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája 

EGYETEMI VERS- ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENYT

hirdet az egyetem nappali tagozatos hallgatói számára.

A versenyzőknek kettő, általuk szabadon választott verssel vagy prózával kell pályázniuk, melyből az egyik mű lehetőleg kortárs szerző műve legyen.

Egy-egy vers vagy próza műsorideje nem haladhatja meg a 10 percet.

Díjak:

I. díj: 30.000 Ft

II. díj: 25.000 Ft

III. díj: 15.000 Ft

A versenyre november végén kerül sor.

A versenyre a Kulturális Irodában (Dugonics tér 13.) kapható Nevezési lapon, valamint a Moduloban a Kulturális Iroda alatti űrlapon lehet jelentkezni 2022. november 11-ig.


A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája 

„Szabadság, szerelem” címmel

EGYETEMI VERSPÁLYÁZATOT

hirdet az egyetem nappali tagozatos hallgatói számára

a 200 éve született Petőfi Sándor tiszteletére.

A 200 éve született Petőfi Sándor a tizenkilencedik század egyik legjelentősebb magyar alkotója, a forradalmi romantika és a szerelmi líra költője.

A pályázatra, bárminemű műfaji vagy formai megkötés nélkül, olyan verseket várunk, amelyek címe azonos Petőfi valamelyik közismert forradalmi vagy szerelmes versének címével, de a pályázó versében, személyes újraértelmezésben a régi cím alatt már új, sajátos mai gondolatok születnek. A cím lehet például az alábbiak közül: Szabadság, szerelem, Nemzeti dal, Szeptember végén, Minek nevezzelek, Szeretlek, kedvesem, Fa leszek, ha…, A szabadsághoz, Európa csendes, újra csendes, Csatadal, A nép nevében - vagy akár más, a pályázó által választott Petőfi-verscím.

Egy pályázó egy verssel jelentkezhet, egy-egy mű terjedelme maximum 2 gépelt oldal (12-es betűméret, 1-es sorköz). A pályázat jeligés, a szerző adatait (név, kar, szak, évfolyam, telefonszám, e-mail, Neptun kód) külön lezárt borítékban kell a pályaműhöz mellékelni.

Díjak:

I. díj: 30.000 Ft

II. díj: 25.000 Ft

III. díj: 15.000 Ft

A leadás határideje, helyszíne: 2022. november 15.

SZTE Kulturális Iroda (Dugonics tér 13.) Tel.: 544-045, 4045


A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája és az

SZTE BTK Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszéke

SZÍNIKRITIKA PÁLYÁZATOT

hirdet az egyetem nappali tagozatos hallgatói számára.

A pályázónak a 2021. szeptember 1. és 2022. november 15. között magyar nyelvterületen bemutatott, bármilyen műfajú színházi előadásról kell színikritikát írnia. Kérjük, hogy pályaműve minden esetben tartalmazza a teljes szereposztást is. Az elkészült írás képekkel illusztrálható.

A pályamű terjedelme (mellékletek nélkül) nem haladhatja meg a 8.000 leütést (szóközzel).A pályázat jeligés, a szerző adatait (név, kar, szak, évfolyam, telefonszám, e-mail, Neptun kód) külön lezárt borítékban kell a pályaműhöz mellékelni.

A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el.

Díjak:

I. díj: 30.000 Ft

II. díj: 25.000 Ft

III. díj: 15.000 Ft

A leadás határideje, helyszíne: 2022. november 15.

SZTE NKI Kulturális Iroda (Dugonics tér 13.) Tel.: 544-045, 4045

A hallgatói pályázatokhoz kapcsolódó adatvédelmi tájékoztató az alábbi oldalon érhető el:

https://www.u-szeged.hu/kultura/palyazatok-versenyek/adatkezelesi-kulturalis

SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Mikula_AndreaMikula Andrea - ÁJTK, jogász

Elsősorban azért választottam az SZTE ÁJTK-t, mert itt lakom Szegeden, és úgy hallottam, hogy a szegedi jogi képzés nagyon jó. Ez az évek során be is bizonyosodott. Másrészt utánanéztem néhány felmérésnek, és úgy értesültem, hogy a Szegedi Tudományegyetem legalább olyan magas szintű képzést nyújt, mint más hasonlóan nívós egyetemek az országban. A jogi karon nagymértékű tudásra és talpraesettségre tettem szert az évek során, amit nem csak a munkaerőpiacra kilépve fogok tudni kamatoztatni.
vecseri-zitaVecseri Zita – MGK: környezetgazdálkodási agrármérnök

Továbbtanulásnál meg se fordult más egyetem a fejemben, csak az SZTE. A tanárok szakmailag jól felkészültek, a sok gyakorlati óra és a tanulmányi kirándulások pedig remek gyakorlatszerzési lehetőséget biztosítanak. Szeretek Szegeden egyetemista lenni, sok lehetőséget és kedvezményt kapnak a hallgatók. Kedvenc helyem a partfürdő, itt tartják a SZIN-t és az Összegyetemi gólyatábor, ami gólyáknak kötelező.További hallgatói vélemények >>>