The-Welcome-Camp-cover

Kihagyhatatlan élmény az egyetemi gólyatábor

A felvételi eljárás végével beköszöntött a gólyatáborok időszaka. Idén a Szegedi Tudományegyetem szinte összes hallgatói önkormányzata megrendezi az egyetemi élet talán leggyakrabban emlegetett rendezvényét. Sőt, az EHÖK jóvoltából három év után az Összegyetemi Gólyatábor is visszatér. Az SZTE Állam- és Jogtudományi kar gólyatáboráról szervezőkkel és gólyával is beszélgettünk.

A Szegedi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Kar gólyatáborát idén 32 hallgató szervezte meg, köztük Héger Armand. A HÖK tagot még elsőévesként főgólyái odaadó szervezése inspirálta, hogy később ő is segédkezzen a rendezvény lebonyolításában. A gólyatáborok fontosságára gondolva a kihagyhatatlan élmény mellett az új világba csöppenő frissen felvett hallgatók kezdőlöketét, kapcsolatépítési lehetőségeit emeli ki. - Az elsősök a gólyatáborban ismerik meg leendő szaktársaikat, csoporttársaikat és nem utolsó sorban, akár leendő legjobb barátaikat. Olyan ismeretségek és barátságok alakulnak ki, amelyek végigkísérik a teljes egyetemi tanulmányaikat – mondta Armand. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a gólyák felsőbb évesekkel is találkoznak a táborban, akik értékes tanácsokkal, információkkal látják el őket az egyetemi élettel kapcsolatban.

299080892_5384588968274349_576334032104108522_n

Mi a helyzet a 2020-as évfolyammal, akiknek a gólyatábora a járványhelyzet miatt elmaradt? Ebben a cipőben jár Nemes Lizett harmadéves jogászhallgató. A gólyatáborról hallott sok pozitív tapasztalat nyomán sajnálta, hogy ő mindezeket nem élhette át, ezért úgy döntött szervezőként próbálja ki magát. Kellemes meglepetésként érte, hogy az ÁJTK HÖK milyen aktívan vonja be a főgólyákat a tábor szervezésébe. - Azt tanácsolom, bátran jelentkezzenek segítőnek azok, akik érdeklődnek a tábor szervezése iránt, és vegyenek részt a kreatív tervezésben, mert a karon kíváncsiak a főgólyák véleményére és szívesen fogadják az új ötleteket – hallottuk Lizettől.

A gólyatábor főszereplői a gólyák, értük jön létra a rendezvény. Nándori Viktória Száva leendő elsőéves ÁJTK-s hallgató gondolataival átérezhetjük milyen is gólyaként várni az első egyetemi élményünket. Viktória elmondta, hogy már a felvételi előtt, igyekezett úgy szervezni a nyarát, hogy mindenképp el tudjon menni a gólyatáborba. - Minden érdekel a kari és egyetemi élettel kapcsolatban! Várom a főgólyák történeteit és tanácsait. Biztos vagyok benne, hogy a tábor oldani fogja a bennem lévő kezdeti feszültséget. Évfolyamtársaimat is szeretném jobban megismerni. A gólyatáborra úgy tekintek mint életem következő fejezetének kezdetére és alig várom, hogy fejest ugorhassak bele – lelkendezett Viktória.

A Szegedi Tudományegyetem karainak gólyatáborai:

Állam-és Jogtudományi Kar

2022. augusztus 10-14., Cegléd

Bölcsészet-és Társadalomtudományi Kar – Bartók Béla Művészeti Kar  

2022. augusztus 10-13., Ópusztaszer

Gazdaságtudományi Kar

2022. augusztus 7-10., Cegléd

Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar, Mérnöki Kar, Mezőgazdasági Kar

2022. augusztus 15-18., Dánfok

Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar, Gyógyszerésztudományi Kar, Fogorvostudományi Kar

2022. augusztus 19-22.

Juhász Gyula Pedagógusképző Kar

2022. augusztus 13-17.

Természettudományi és Informatikai Kar

2022. augusztus 15-19.

The Welcome Camp – Összegyetemi Gólyatábor 2022. szeptember 8-10., Szegedi Partfürdő Kemping és Apartman

SZTEinfo - Bartha Karina


esza_felso

Számold ki a pontjaid!Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Hegedus_AgnesHegedűs Ági - BTK, anglisztika

Azért választottam Szegedet, mert nagyon szeretem ezt a várost, jó érzés itt leni. A BTK-t azért ajánlom másoknak, mert nagyon rendesek és segítőkészek a tanárok, jó velük megismerkedni, s itt van mellette a gyönyörű TIK, ahol nyugodtan lehet tanulni. Sokat kell ugyan tanulni, főleg egy gimnázium után, de szívesen ajánlom a kart mindenkinek.


Szolga_Valentina_kicsiSzolga Valentina – GYTK, gyógyszerész

Már gimnáziumban is Szegedre jártam, így szinte egyenes út vezetett az SZTE-re. Mórahalmi vagyok, így az SZTE helyileg közel van, Szegedet pedig egy vonzó, gyönyörű városnak tartom. Ami nagyon pozitív számomra, hogy a képzés rendkívül gyakorlatorientált, és az egyetemi rangsorokban is jó helyezéseket érünk el.

További hallgatói vélemények >>>