The-Welcome-Camp-cover

Kihagyhatatlan élmény az egyetemi gólyatábor

A felvételi eljárás végével beköszöntött a gólyatáborok időszaka. Idén a Szegedi Tudományegyetem szinte összes hallgatói önkormányzata megrendezi az egyetemi élet talán leggyakrabban emlegetett rendezvényét. Sőt, az EHÖK jóvoltából három év után az Összegyetemi Gólyatábor is visszatér. Az SZTE Állam- és Jogtudományi kar gólyatáboráról szervezőkkel és gólyával is beszélgettünk.

A Szegedi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Kar gólyatáborát idén 32 hallgató szervezte meg, köztük Héger Armand. A HÖK tagot még elsőévesként főgólyái odaadó szervezése inspirálta, hogy később ő is segédkezzen a rendezvény lebonyolításában. A gólyatáborok fontosságára gondolva a kihagyhatatlan élmény mellett az új világba csöppenő frissen felvett hallgatók kezdőlöketét, kapcsolatépítési lehetőségeit emeli ki. - Az elsősök a gólyatáborban ismerik meg leendő szaktársaikat, csoporttársaikat és nem utolsó sorban, akár leendő legjobb barátaikat. Olyan ismeretségek és barátságok alakulnak ki, amelyek végigkísérik a teljes egyetemi tanulmányaikat – mondta Armand. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a gólyák felsőbb évesekkel is találkoznak a táborban, akik értékes tanácsokkal, információkkal látják el őket az egyetemi élettel kapcsolatban.

299080892_5384588968274349_576334032104108522_n

Mi a helyzet a 2020-as évfolyammal, akiknek a gólyatábora a járványhelyzet miatt elmaradt? Ebben a cipőben jár Nemes Lizett harmadéves jogászhallgató. A gólyatáborról hallott sok pozitív tapasztalat nyomán sajnálta, hogy ő mindezeket nem élhette át, ezért úgy döntött szervezőként próbálja ki magát. Kellemes meglepetésként érte, hogy az ÁJTK HÖK milyen aktívan vonja be a főgólyákat a tábor szervezésébe. - Azt tanácsolom, bátran jelentkezzenek segítőnek azok, akik érdeklődnek a tábor szervezése iránt, és vegyenek részt a kreatív tervezésben, mert a karon kíváncsiak a főgólyák véleményére és szívesen fogadják az új ötleteket – hallottuk Lizettől.

A gólyatábor főszereplői a gólyák, értük jön létra a rendezvény. Nándori Viktória Száva leendő elsőéves ÁJTK-s hallgató gondolataival átérezhetjük milyen is gólyaként várni az első egyetemi élményünket. Viktória elmondta, hogy már a felvételi előtt, igyekezett úgy szervezni a nyarát, hogy mindenképp el tudjon menni a gólyatáborba. - Minden érdekel a kari és egyetemi élettel kapcsolatban! Várom a főgólyák történeteit és tanácsait. Biztos vagyok benne, hogy a tábor oldani fogja a bennem lévő kezdeti feszültséget. Évfolyamtársaimat is szeretném jobban megismerni. A gólyatáborra úgy tekintek mint életem következő fejezetének kezdetére és alig várom, hogy fejest ugorhassak bele – lelkendezett Viktória.

A Szegedi Tudományegyetem karainak gólyatáborai:

Állam-és Jogtudományi Kar

2022. augusztus 10-14., Cegléd

Bölcsészet-és Társadalomtudományi Kar – Bartók Béla Művészeti Kar  

2022. augusztus 10-13., Ópusztaszer

Gazdaságtudományi Kar

2022. augusztus 7-10., Cegléd

Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar, Mérnöki Kar, Mezőgazdasági Kar

2022. augusztus 15-18., Dánfok

Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar, Gyógyszerésztudományi Kar, Fogorvostudományi Kar

2022. augusztus 19-22.

Juhász Gyula Pedagógusképző Kar

2022. augusztus 13-17.

Természettudományi és Informatikai Kar

2022. augusztus 15-19.

The Welcome Camp – Összegyetemi Gólyatábor 2022. szeptember 8-10., Szegedi Partfürdő Kemping és Apartman

SZTEinfo - Bartha Karina


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Frech DánielFrech Dániel – ÁJTK – jog

Úgy gondolom, hogy az egyetemen nagyon családias a légkör, nagyon közvetlenek és segítőkészek az oktatók. Nem is meglepő, hogy mindig előkelő helyeken szerepelünk az országos megmérettetéseken. Ugyanakkor Szeged miatt is érdemes ide jönni tanulni, hiszen nagyon szép, tiszta és rendezett ez a város.






Aryan_MardanpourAryan Mardanpour - ÁOK, orvos

A nevem Aryan Mardanpour és Perzsiából jöttem. Másodéves hallgató vagyok a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. Már közel három éve Magyarországon élek, 8 hónapot Budapesten töltöttem.

Gyerekként a Nagybátyám karrierje inspirált arra, hogy orvosnak tanuljak, Ő egy nagyon sikeres ortopéd sebész az országomban. Miután felvettek a Szegedi Tudományegyetemre, komolyabban kezdtem venni a tanulást, mert Szegeden kimondottan kemény az orvosi kar. Szeretek segíteni az embereknek. Miután befejeztem a tanulmányaimat Szegeden, terveim szerint egy időre szeretnék önkéntes munkát végezni az „Orvosok határok Nélkül” segélyszervezetnél. Szegedre pedig mindig második otthonomként gondolok.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *