SZTE_rektori_hivatal_2020

Két EUGLOH-s rendezvénnyel indult az ősznek az SZTE

A Szegedi Tudományegyetem szervezésében zajlott le két online nemzetközi rendezvény szeptemberben. A “MaPLaS+S entrepreneurial skills and self-audit pitching” tréningen 2020. szeptember 21-25, a EUGLOH Tudományos Diákköri Konferencián pedig szeptember 28-30 között vehetettek részt a hallgatók.

A MaPLaS+S tréning azoknak a PhD hallgatóknak lett meghirdetve, akik mind a vállalkozásokkal kapcsolatos gazdasági tudásukat, mind a leendő vállalkozásuk kreatív kialakításához és népszerűsítéséhez szükséges készségeket kívánták elsajátítani. Az öt tematikus nap egy-egy nagyobb témakört ölelt fel: üzleti tervezés elmélete, üzleti tervezés gyakorlata, jogi háttér, soft-skill fejlesztés és egy self-audit (belső elemzés) verseny.


A Tudományos Diákköri Konferencia három napja alatt plenáris üléseken számos vendégelőadót hallgathatott meg a közel 150 résztvevő. A konferencia prezentációi számos témát öleltek fel, közöttük az öregedés és demencia globális egészségügyi kihívásait, a fertőző és nem fertőző betegségeket, szív- és érrendszeri betegségeket, a víz és élelmiszer szennyezettséget és klímaváltozást, rákszűrést-és kezelést és antimikrobiális rezisztanciát, valamint egyéb, globális egészség témaköréhez tartozó prezentációkat is hallhatott a közöség.


Mindkét rendezvény az online térben valsóult meg az egyetemi Coospace platformon keresztül, amelyen a résztvevők élőben tudták követni az eseményeket. Mindkét eseményen több közösségi program is várta a hallgatókat: különböző kvízjátékokon tesztelhették tudásukat, kilométergyűjtő versenyen bizonyíthatták aktivitásukat, vagy éppen bebarangolhatták Szeged városát egy virtuális idegenvezetésen.


SZTEinfo


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Major NoemiMajor Noémi – TTIK, molekuláris bionikai mérnök

Azért jelentkeztem az SZTE-re mert az országban csak két egyetemen érhető el a molekuláris bionikai mérnök szak. Mivel Szeged egyetemi város, így ezért választottam inkább Szegedet. És milyen jól is tettem! A tanároknak nagyon jó hírük van, kedvesek, segítőkészek és fiatalok. A képzés rendkívül gyakorlatias, sokszor van laborgyakorlatunk, ami igazán hasznos lesz majd a jövőben. A sok gyakorlat miatt pedig teljesen más a képzés, érdekes és izgalmas.


Balogh_LaszloBalog László - ETSZK, gyógytornász

Világ életemben az egészségügy iránt vonzódtam. Talán ezért jelentkeztem először biológia szakra, ami nem vált be. Később gyógymasszőrködéssel foglalkoztam, ott ismertem meg nagyon sok olyan embert, akik az SZTE ETSZK gyógytornász szakára járnak. Megtetszett a tudás, amit ők képviselnek, ezért eldöntöttem, hogy én is ide akarok járni. Azért a Szegedi Tudományegyetemet választottam, mert itt olyan gyakorlatorientált a gyógytornászképzés, mint sehol máshol az országban. A gólyatábor és kari bulik is nagyon jók, összességében mindennel meg vagyok elégedve.További hallgatói vélemények >>>