SZTE_rektori_hivatal_2020

Két EUGLOH-s rendezvénnyel indult az ősznek az SZTE

A Szegedi Tudományegyetem szervezésében zajlott le két online nemzetközi rendezvény szeptemberben. A “MaPLaS+S entrepreneurial skills and self-audit pitching” tréningen 2020. szeptember 21-25, a EUGLOH Tudományos Diákköri Konferencián pedig szeptember 28-30 között vehetettek részt a hallgatók.

A MaPLaS+S tréning azoknak a PhD hallgatóknak lett meghirdetve, akik mind a vállalkozásokkal kapcsolatos gazdasági tudásukat, mind a leendő vállalkozásuk kreatív kialakításához és népszerűsítéséhez szükséges készségeket kívánták elsajátítani. Az öt tematikus nap egy-egy nagyobb témakört ölelt fel: üzleti tervezés elmélete, üzleti tervezés gyakorlata, jogi háttér, soft-skill fejlesztés és egy self-audit (belső elemzés) verseny.


A Tudományos Diákköri Konferencia három napja alatt plenáris üléseken számos vendégelőadót hallgathatott meg a közel 150 résztvevő. A konferencia prezentációi számos témát öleltek fel, közöttük az öregedés és demencia globális egészségügyi kihívásait, a fertőző és nem fertőző betegségeket, szív- és érrendszeri betegségeket, a víz és élelmiszer szennyezettséget és klímaváltozást, rákszűrést-és kezelést és antimikrobiális rezisztanciát, valamint egyéb, globális egészség témaköréhez tartozó prezentációkat is hallhatott a közöség.


Mindkét rendezvény az online térben valsóult meg az egyetemi Coospace platformon keresztül, amelyen a résztvevők élőben tudták követni az eseményeket. Mindkét eseményen több közösségi program is várta a hallgatókat: különböző kvízjátékokon tesztelhették tudásukat, kilométergyűjtő versenyen bizonyíthatták aktivitásukat, vagy éppen bebarangolhatták Szeged városát egy virtuális idegenvezetésen.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Nemeth MelittaNémeth Melitta – TTIK, földrajz

Korábban már elkezdtem egy szakot, viszont úgy hozta az élet, hogy azt abbahagytam. Ezután elkezdtem dolgozni, és a munkám során jöttem rá, hogy a turizmus és a földrajz az, ami igazán érdekel. Így újra nekifutottam a tanulásnak, és felvételiztem a TTIK-ra, földrajz szakra. Szakiránynak a turizmust választottam. Itt végre úgy érzem, hogy a helyemen vagyok. Pozitívum, hogy habár kevesen vagyunk ezen a specializáción mégis elindították, így sokkal több idő jut egy-egy emberre az órákon.






Mango_MagdolnaMangó Magdolna - ÁJTK jogász

A képzéssel kapcsolatban eddig csak pozitív tapasztalataim vannak. A tanárok korrektek, bár vannak nehéz tantárgyak, de végig lehet vinni. Szeged nagyon jó hely, a közelsége miatt is ide akartam jönni, valamint azért, mert sok ismerősöm járt ide, ők is ajánlották. Mindig is jogász akartam lenni, és úgy érzem, hogy a szegedi ÁJTK megfelelő hely erre.



További hallgatói vélemények >>>