kiemelt_Borze_foto

Több mint 70 kiállító az SZTE Tavaszi Állásbörzén

Felkészítő napok, élőkönyvtár, több mint 70 országos és regionális cég, multinacionális és hazai vállalatok és munkaerő-közvetítők várják április 5-én a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központba látogatókat. A felkészítő napok programjaira március 27-ig jelentkezhetnek az egyetemi hallgatók.

A Szegedi Tudományegyetem Tavaszi Állásbörzéje 2018. április 5-én, csütörtökön 9 órakor nyitja meg kapuit. Az érdeklődők felkészítő napokkal hangolódhatnak a régió legnagyobb álláskeresési fórumára: április 3-án és 4-én a személyes útmutatásoké és a készségfejlesztésé a főszerep.


esemenykepek_Felkeszito_Napok


Állásbörze Felkészítő Napok

Az SZTE Karrier Iroda tanácsadói az érdeklődési körnek és személyiségnek leginkább megfelelő pályairány kijelölésében, gyakorlati hely felkutatásában és az önéletrajz tökéletesítésében segítenek a jelentkezőknek, akik interjúhelyzetben is kipróbálhatják magukat tapasztalt HR szakembertől kapva értékes útmutatást. A felkészítő napok során lehetőség lesz a vezetői kompetenciák fejlesztésére és két egyedülálló módszer megismerésére: a fotóterápián alapuló, jobb agyféltekére ható módszer segít végiggondolni a jövőre vonatkozó célokat, álmokat, míg a Karrier Navigációs modell áttekinthetővé és megoldhatóvá teszi a karrier- vagy magánjellegű elakadásokat. A programok ingyenesek, azonban a kis létszámkeretek miatt előzetes jelentkezéshez kötöttek. Az SZTE-s hallgatók jelentkezését március 27-én 12 óráig várják a Karrier Iroda honlapján. Az Állásbörze napján, április 5-én, 10 és 14 óra között pedig olyan előadásokat szerveznek, amelyek révén a résztvevők képet kaphatnak a munkáltatók elvárásairól, kiválasztási szempontjairól. A meghívott HR szakemberekkel a hallgatóság áttekintheti az interjúra való felkészülés lépéseit, majd két interjút láthat, melyek végén külső szemlélőként közösen értékelik az előforduló hibákat. Az érdeklődők megismerhetik a hagyományos és a legtrendibb álláskeresési felületeket, a self branding és hiteles kommunikáció célravezető módjait is.


Több mint 70 kiállító várja az SZTE-s hallgatókat az Állásbörzén

A több mint 70 kiállító között regionális cégek, az ország legnagyobb multinacionális és hazai vállalatai, munkaerő-közvetítők és egyéb szolgáltatók várják az egyetem gyakornoki helyet kereső hallgatóit, leendő frissdiplomásait és minden olyan, már szakmai tapasztalattal rendelkező érdeklődőt, aki kíváncsi arra, hogy jelenleg milyen nyitott pozíciókat kínálnak a munkáltatók. Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ Átriumában a cégek képviselői személyesen tájékoztatják a látogatókat a kínált pozíciók jellegzetességeiről, az elvárásokról, a jövőben várható gyakornoki- és munkalehetőségekről. Idén is lesz CV fotózás, grafológiai tanácsadás és karrier pizzával egybekötött céges bemutatkozás. A standokat lelkesen végiglátogató hallgatók számára a nap a JATE Klubban az Állásbörze Afterpartyval zárul.


Újdonság az Élőkönyvtár

Az Állásbörzén jellemzően az üzleti szféra szereplői jelennek meg, de a szervezők a kevésbé reprezentált, egyéb izgalmas munkaköröket is szeretnék bemutatni a hallgatók számára a személyes találkozás nyújtotta élményszerű formában. Az SZTE Karrier Iroda Élőkönyvtár programját az Állásbörze ideje alatt 14-16 óra között, a TIK I. emeletén rendezik meg. A hallgatók 5 fős csoportokban 30 perces turnusokban találkozhatnak egy-egy munkakör képviselőjével. A kötetlen beszélgetések célja, hogy a jelentkezők átfogó képet kapjanak az adott szakterület sajátosságairól, az előttük álló életpálya utakról, a mindennapok feladatairól, kihívásairól és örömeiről. A meghívott vendégek között rádiós műsorvezető, rendezvényszervező, projektmenedzser, kurátor, grafikus, kutató, élsportoló és pszichológus is lesz. A programra szintén március 27-én 12 óráig várják az SZTE-s hallgatók jelentkezését.


Elokonyvtar


További információk az SZTE Tavaszi Állásbörze programokról és a kiállítókról a www.sztekarrier.hu oldalon, illetve a rendezvény Facebook eseményében érhetőek el.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Kubik_SzintiaKubik Szintia – BTK, kommunikáció-és médiatudomány MA

Vajdaságiként fontos volt számomra, hogy az egyetem közel legyen az otthonomhoz, ezért választottam a Szegedi Tudományegyetemet, illetve azért is, mert nagyon sok pozitívumot hallottam róla korábban. Szegednek több előnye van: a mérete, a pezsgése és a kedvezményei. Tökéletes mert nagyváros, de mégis kisvárosias a légkör, ami igazán hangulatossá teszi. Rengeteg kulturális program közül tudnak választani a diákok, melyek gyakran párosulnak kedvezményekkel is. Nem bántam meg, hogy idejelentkeztem, mert számtalan lehetőséget biztosít az SZTE a diploma megszerzése után is.


Sokacz_ZsofiaSokacz Zsófia - SZTE-BBMK

Kiskoromban nagyon szerettem a zenét, zongorázni kezdtem, majd kilenc évesen eldöntöttem, hogy zongorista leszek. Egy zenei táborban ismerkedtem meg az akkori tanárommal, általa pedig a jelenlegi zongoratanárnőmmel. Nekik köszönhetem, hogy felvettek a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karra. Szeged mindig is vonzott, hisz gyönyörű város és több barátom is tanul itt. Zenepedagógia és zenepszichológia mellett, tanításgyakorlatunk is van, így általános és középiskolásokat oktathatunk. Az itt töltött éveim alatt szenvedélyemmé vált a tanítás. A jövőben, zeneiskolában szeretnék dolgozni.


További hallgatói vélemények >>>