kiemelt_SZESZT

Ismét Egyetemi Színházi Találkozó Szegeden

Harmadik alkalommal szerveznek Egyetemi Színházi Találkozót Szegeden. Április 27-29. között a Szegedi Egyetemi Színház mellett bemutatkozik – többek között – a pécsi, a debreceni és a veszprémi egyetem társulata is.

A Szegedi Tudományegyetem, a Szegedi Egyetemi Színházért Egyesület és a Szegedi Egyetemi Színház társulatának szervezésében országos és egyben nemzetközi egyetemi színházi találkozót rendeznek 2018. április 27-29. között Szegeden. A III. Szegedi Egyetemi Színházi Találkozó elsősorban egyetemisták munkáit vonultatja fel. Bemutatóval készül – a Szegedi Egyetemi Színház mellett – a pécsi Janus Egyetemi Színház, a Debreceni Egyetemi Színház, a Csak Egy Társulat, a Kisspista Színház, a Veszprémi Egyetemi Színpad és a székelyudvarhelyi SGR Projekt.


szeszt_plakat_2018-page-001


A találkozó egyik küldetése a hagyományteremtés, másrészt a figyelemfelhívás az egyetemi színjátszás gazdag szegedi múltjára, jelenére és jövőjére. Az előadások egymáshoz közel eső helyszíneken, multifunkcionális térben kerülnek bemutatásra. Idén a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának régi tornaterme, a Hungi Vigadó, a ZUG Színház és művészeti tetthely, a Szent-Györgyi Albert Agóra és a Szegedi Pinceszínház ad otthont az előadásoknak. A találkozót szakmai beszélgetések és tréningek kísérik.

 

Program:


2018. április 27. (péntek)

17:00 Megnyitó (SZTE Rektori Épület, Átrium)

Megnyitja: Prof. Dr. Gyenge Zoltán, az SZTE Bölcsészettudományi Kar dékánja és Varga Norbert, a Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ) művészeti vezetője

• 18:00 Homo Ludens Project – Átváltozás - színházi előadás Franz Kafka azonos című műve nyomán - (Zug színház és művészeti tetthely, Gyertyámos u. 4.)

• 20:30 Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ): Kárpáti Péter: Én a Féreg-Kafka kabaré (Szegedi Pinceszínház, Dugonics tér 2.)

• 22:00 An Evening with Sungazers- Post- progressive music show (angol nyelvű előadás, Hungi Vigadó)

• 23:10 Szakmai beszélgetés (Hungi Vigadó)


2017. április 28. (szombat)

• 13:00 Workshop (Zug Színház és művészeti tetthely, Gyertyámos u. 4.)

• 15:30 Szegedi Egyetemi Színpad: Petőfi rock – Az 1973. március 14-i kiskőrösi előadás felvételről és beszélgetés Vági Lászlóval, a darab zeneszerzőjével. Beszélgetőtárs: Bene Zoltán és a találkozó résztvevői (Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar, Auditorium Maximum, Egyetem u. 2.)

• 17:00 Universitas Szimfonikus Zenekar – Grimaszk Társulat: Prokofjev: Péter és farkas (Szent-Györgyi Albert Agóra, Kálvária sgt. 22.)

• 19.00 Janus Egyetemi Színház (JESZ): A tékozló fiú – protestáns iskoladráma (Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar régi tornaterem, Göncz Árpád sétány felőli bejárat)

• 21:30 Debreceni Egyetemi Színház (DESZíNHÁZ) – Vígkarma: Übü FC – A Döntő (Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar régi tornaterem, Göncz Árpád sétány felőli bejárat)

• 23:00 Szakmai beszélgetés (Nyugi kert)

 

2018. április 29. (vasárnap)

• 13:00 Workshop (Zug színház és művészeti tetthely)

• 15:00 Csak Egy Társulat (CSET), Pass Andrea: Napraforgó (Szegedi Pinceszínház)

• 18:00 Kisspista Színház: Csokonai Vitéz Mihály – Varsa Mátyás: Kortársunk Csokonai (Szegedi Pinceszínház)

• 20:00 SGR Projekt (Székelyudvarhely) – Balogh Bálint: Előjáték (Szegedi Pinceszínház)

• 21:30 Veszprémi Egyetemi Színpad – Dózsa koprodukció: Kocsis Nándor: Felnőttmese (Zug színház és művészeti tetthely)

• 22:30 Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ): Nagyanyám immár webkamerán figyeli a tyúk hogy tojik (Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar régi tornaterem, Göncz Árpád sétány felőli bejárat)

• 00:00 Szakmai beszélgetés és fesztiválzárás (Nyugi kert)


A belépés minden programra ingyenes, de az egyes helyszínek befogadóképessége miatt érdemes regisztrálni a szegediegyetemiszinhaz@gmail.com email címen! Az online műsorfüzet itt elérhető.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Kocsik EdinaKocsik Edina – BTK – anglisztika

Szerintem Szeged sokkal barátságosabb város, mint Pest. Nagyon közvetlenek az emberek, és mindenhol ismerősökkel találkozok. Tetszik, hogy az egyetem elkötelezett a környezettudatosság iránt. Emellett az oktatás színvonala is kiemelkedő a hazai egyetemek viszonylatában is.





barta-eszterBarta Eszter – GTK: kereskedelem és marketing

A továbbtanulásnál egyértelmű volt, hogy az SZTE-t jelölöm meg, Szeged szépségével és az egyetem jó hírnevével nem tudja felvenni a versenyt más intézmény. Életem egyik legjobb választásának tartom a GTK-t. A képzés lendületes és fiatalos, az oktatók nyitottak és segítőkészek. Pezsgő élet vár itt a hallgatókra, együtt élvezhetjük fiatalságunk legszebb napjait.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *