kiemelt_SZTE_AB_1

SZTE Őszi Állásbörze - kapocs a hallgatók és munkáltatók között

Ismét megnyitja kapuit az SZTE Őszi Állásbörze, ahol közel 50 kiállító várja a látogatókat. A szervezők az Állásbörze Felkészítő Napok keretében próbainterjúkkal, egyéni tanácsadásokkal nyújtanak segítséget a sikeres gyakornoki hely és állás megtalálásához.

Ismét megnyitja kapuit a régió legnagyobb álláskeresési fóruma, az SZTE Őszi Állásbörze 2016. szeptember 28-án. A rendezvénynek a korábbi évekhez hasonlóan az egyetem központi helyszíne, a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Átriuma ad helyet. Közel 50 kiállító, köztük regionális vállalkozások, az ország legnagyobb cégei, valamint munkaerő-közvetítők és tanácsadók várják az SZTE hallgatóit, diplomásait és minden olyan, már szakmai tapasztalattal rendelkező érdeklődőt, aki tájékozódni szeretne az egyetem nyitott pozíciókat kínáló partnereiről. A látogatók az egynapos rendezvényen közvetlenül, a vállalatok szakembereitől informálódhatnak arról, hogy a munkaadók milyen elvárásokat támasztanak az álláskeresőkkel szemben.


Felkészülés és programok


Az SZTE Karrier Iroda programjaival útmutatást ad mindazoknak, akik a munkaerőpiacra lépés előtt vagy munkahelyváltást fontolgatva szeretnének tájékozottabban mozogni az álláskeresési technikák és interjúfajták között, szívesen veszik a praktikus tanácsokat a hatékony önérvényesítés és kommunikáció módjairól, valamint hogy milyen frappáns és reális válasz adható a bérigényt firtató kérdésre.


Az Őszi Állásbörzét megelőző napokban, szeptember 26-27-én színvonalas, személyre szabott tanácsadásokkal, míg az Állásbörze ideje alatt HR szakemberek előadásaival, aktuális témákkal, beszélgetésekkel várják a hallgatókat, a börzére látogatókat. A rendezvény kísérőprogramjai között ismét szerepel a sminktanácsadással egybekötött CV-fotózás, a pályatervezést segítő grafológiai tanácsadás; a továbbtanulni vágyók pedig az SZTE Mesterképzések standjánál tájékozódhatnak lehetőségeikről.


A rendezvényen bemutatkoznak az SSC, vagyis üzleti szolgáltató központ szektor képviselői is, akik egyre több szegedi pozíciót kínálnak a diplomás, több nyelvet beszélő fiatalok számára. Tapasztalt munkatársaik interaktív JobBox formájában nyújtanak betekintést az egyes pozíciók munkafolyamataiba, a délutáni kerekasztal beszélgetésen tájékoztatják az érdeklődőket az üzletág jellegzetességeiről, az egyetemen induló képzéseikről.


Folytatódik a virtuális állásbörze


Hogy a kapcsolatépítés ne csak a rendezvény napjára korlátozódjon, az idei Őszi Állásbörzét követően is elérhető lesz a Karrier Iroda honlapján az esemény virtuális térképe. A Börzét kihagyni kénytelen hallgatók és álláskeresők is informálódhatnak a résztvevőkről, megtekinthetik egyedi standjaikat, illetve leírást találhatnak az általuk kínált pozíciókról. Ennek köszönhetően a szakmai érdeklődésüknek megfelelő munkaadókkal (a számukra rokonszenves munkaadókkal) az esemény után is kapcsolatba léphetnek.


Az SZTE Őszi Állásbörze programjairól és a kiállítókról folyamatosan bővülő információk a www.sztekarrier.hu oldalon, illetve a rendezvény Facebook eseményében érhetők el.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Frech DánielFrech Dániel – ÁJTK – jog

Úgy gondolom, hogy az egyetemen nagyon családias a légkör, nagyon közvetlenek és segítőkészek az oktatók. Nem is meglepő, hogy mindig előkelő helyeken szerepelünk az országos megmérettetéseken. Ugyanakkor Szeged miatt is érdemes ide jönni tanulni, hiszen nagyon szép, tiszta és rendezett ez a város.






meszaros-adriannaMészáros Adrianna – GTK: kereskedelem és marketing

Vajdasági vagyok, azért is szeretem Szegedet, mert sok mindenben hasonlít Szabadkára. Ismerősöktől rengeteg jót hallottam már az egyetemről, amit most saját bőrömön is tapasztalok. A kar számos ösztöndíjjal támogatja a legtehetségesebb diákokat és lehetőséget biztosít a gyakorlatszerzésre is. Kedvencem a kari sportnap, mert itt nemcsak mozoghatok, de a csapatjátékok segítenek a beilleszkedésben is.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *