Kompetenciáink

Galvanizálással a 3D nyomtatott tárgyak fizikai jellemzőinek javításáért

galvanizalas

A galvanizálás egy elektrokémiai folyamat, mely során elektromos vezetőket (vagy épp – esetünkben - elektromosan vezetővé tett műanyagokat) vonunk be a galvanizáló folyadék összetételétől függő fémekkel. Az alábbi cikkben a 3D nyomtatás és a galvanizálás kombinációjának előnyeiről olvashatunk.

Forrás: AdditiveManufacturing

Utómunka

Utómunka

2023. február 26.
2 perc

Mosás és UV kezelés

Mosás - IPAUV-kamráink, illetve mosókádunk, kiolvasztó kemencénk és ultrahangos kádunk révén képesek vagyunk a sztereolitográfiás és multijet nyomtatóink által készített tárgyak utókezelésére, biztosítva ezzel a gyártó által garantált anyagi és felületi tulajdonságokat.

Felületkezelés

IEPCO PEENMATIC 750S homokfúvó kamra
Homokfúvó kamránk alkalmas műanyag- és fémtárgyak szabad felületeinek a tömörítésére, illetve felületi durvaságának megváltoztatására és javítására. Ez különösen a fémnyomtatással készült tárgyak esetében fontos utókezelési lépés.
Fontosabb jellemzők:
2 független modulos (durva és finom) rendszer
0 és 6 bar közt állítható nyomás
Hasznos munkatér (X×Y×Z): 740 mm×480 mm×300 mm
dremmel 

Hőkezelés

Carbolite GPCMA56 védőgázos hőkezelő kamrás kemence
A Carbolite GPCMA sorozatot kifejezetten 3D nyomtatott fémtárgyak utókezelésére fejlesztették ki. Az 1100°C maximális üzemi hőmérséklet és a beépített oxigénszenzor általi vezérlés a hőkezelési körülmények között kémiai átalakulásokra érzékeny ötvözetből (pl. Ti-6Al-4V) készült tárgyak feszültségmentesítő hőkezelését is lehetővé teszi. A kemencében nitrogén vagy argon védőgázban tudjuk a mintákat hőkezelni. A retorta kialakításának köszönhetően egyidőben akár két nyomtató platform hőkezelése is lehetséges.
Fontosabb jellemzők:
Max. üzemi hőmérséklet: 1100°C
Max. felfűtési sebesség: 3°C/perc
Ar és N2 inert atmoszféra
Max. szennyező O2 mennyiség: 30 ppm
Hőmérsékleti uniformitás: <+/- 5°C
Retorta belső méretei (X×Y×Z): 400 mm×610 mm×229 mm
Uniform terület: 275 mm×300 mm×150 mm