Bezár

_HUCER

Az SZTE kutatóinak előadásai a HUCER2024 konferencián

Az SZTE kutatóinak előadásai a HUCER2024 konferencián

2024. május 31.
2 perc

Május 23-24. között Egerben, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen zajlott a Hungarian Conference on Educational Research (HUCER) 2024. évi eseménye, melyre az IKIKK Humán- és Társadalomtudományi Klaszter több kutatási programja is meghívást kapott eredményeinek bemutatására. Május 23-24. között zajlott a Hungarian Conference on Educational Research (HUCER) 2024. évi eseménye, melyre az IKIKK Humán- és Társadalomtudományi Klaszter több kutatási programja is meghívást kapott eredményeinek bemutatására.

A nemzetközi tudományos esemény két napján 49 szekcióban 250 előadáson és 51 poszterbemutatón vettek részt az oktatáskutatók és az oktatáskutatások iránt érdeklődő szakemberek.

A konferencia legfontosabb célja az volt, hogy az oktatás világát érő új kihívásokra reflektáljon és javaslatokat fogalmazzon meg, forgatókönyveket és megoldásokat vázoljon fel az oktatás jövőjére vonatkozóan.

A konferencia első, Családi életre nevelés című szekciójában mutatta be új kutatási eredményeit Jancsák Csaba, az IKIKK Társadalmi Felelősségvállalás Kompetenciaközpont (TFK) szakmai vezetője. „Az SZTE hallgatóinak vélekedései a párkapcsolatokról és a családalapításról” című előadásában a Szegedi Tudományegyetem TFK keretében zajló kutatás eredményeit ismertette.
A konferencia első napjának délutánján több, az SZTE IKIKK a Roma Kiválósági Központ keretében folyó kutatás is szerepet kapott. Sánta Tamás és Jancsák Csaba „Kölykök a hátsó udvarból – Sebezhető ifjúság, NEET és PNEET”, majd Kiss Mária Rita „Innovatív módszertani megoldások a fiatalok társadalmi, szakmai szerepekre való felkészítésében” valamint Krémer András és Kiss Mária Rita „Társadalmi integráció érvényesítésének lehetőségei és nehézségei az egyetemi képzésekben” című előadásait hallgatták a jelenlévők. Markócs-Mezei Tímea a „Romák és az oktatás” című szekcióban mutatta be „A Roma Fiatalok 2023 kutatás első eredményei” című prezentációját.
Az előadások alapját jelentő kutatásokat az SZTE IKIKK Humán- és Társadalomtudományok Klaszter TFK támogatta.

A konferencia előadásainak absztraktkötete elérhető itt.