Bezár

Kihivas_NApja_nyitokep

Sportos munkanap az SZTE Dugonics téri épületében

Sportos munkanap az SZTE Dugonics téri épületében

2024. május 30.
1 perc

Tollaslabdáztak, pingpongoztak, csocsóztak, dartsoztak és tornáztak május 29-én, szerdán az SZTE rektori hivatal dolgozói a Kihívás Napja alkalmából. Az országban több helyszínen megrendezett kezdeményezés célja a mozgásra, sportolásra és az egészséges életmódra ösztönzés.

A megszokottnál még több kerékpár sorakozott az SZTE Dugonics téri központi épülete mellett 2024. május 29-én. A Kihívás Napja alkalmából még azok is biciklivel érkeztek a munkába, akik egyébként tömegközlekedéssel vagy autóval szoktak. A Szegedi Tudományegyetem második alkalommal csatlakozott a Magyar Szabadidősport Szövetség által szervezett kezdeményezéshez, amelynek célja a mozgásra, sportolásra és az egészséges életmódra ösztönzés.

kihivas_napja2024SZTE
Sporttal szakíthatták meg a munkát a Kihívás Napján az SZTE főépületének dolgozói. GALÉRIA

- Az 1982-ben Kanadából induló Kihívás Napja hamar meghonosodott Európában és szerte a világon. Magyarországon 1991 óta tart a vetélkedés a legsportosabb címek elnyeréséért – tudtuk meg Fekete Györgytől, az SZTE IKIKK Harmadik Missziós Fejlesztések Klaszter Sport és Egészség Fejlesztési Program vezetőjétől, a nap főszervezőjétől. – Több résztvevő mosolyogva jelezte, hogy a tavalyi rendezvény hatására mindennapi élete részévé tette a rendszeres testmozgást. A mai napon azt tapasztalták, hogy a mozgásgyakorlatokat kisebb erőfeszítéssel és ügyesebben végezték – tette hozzá.

 IMG_0062

Csoportos tréning a rektori hivatal dísztermében.

A sportos programok között szerepelt a tollaslabda, csocsó, a darts, mobility tréning, gerinctorna és pingpong. Utóbbira még Prof. Dr. Rovó Lászlót, a Szegedi Tudományegyetem rektorát is kihívták két barátságos mérkőzés keretében.

Fotó és szöveg: Bobkó Anna