Bezár

IMG_0068

Az SZTE-n tanácskozott a Nyugat-Balkán konzorcium tudományos testülete

Az SZTE-n tanácskozott a Nyugat-Balkán konzorcium tudományos testülete

2024. június 06.
1 perc

Az egyetemeken átívelő közös kutatás operatív részleteiről, az őszi konferencia szervezési kérdéseiről és az újonnan induló elektronikus folyóiartról is egyeztettek a résztvevők 2024. június 3-án a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalának épületében rendezett nemzetközi ülésen.

A Szegedi Tudományegyetem Interdiszciplináris Kutatásfejlesztési és Innovációs Kiválósági Központ Humán és Társadalomtudományi Klaszteren belül működő Nyugat-Balkán Kompetenciaközpont összesen hét országon átívelő nemzetközi konzorciumot hozott létre, amelynek tagjai a Tiranai Egyetem, a Podgoricai Egyetem, az American College Skopje, a Belgrádi Egyetem, az Újvidéki Egyetem, a Szarajevói Egyetem és a Pristinai Egyetem.

West_Balkan_galeria

Az intézmények képviselőit 2024. június 3-án Prof. Dr. Zakar Péter, a Szegedi Tudományegyetem nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese köszöntötte, majd átadta a szót Prof. Dr. Hajdú Józsefnek, a Nyugat-Balkán Kompetenciaközpont szakmai vezetőjének.

IMG_4159

A kétnapos rendezvény résztvevői megvitatták az egyetemeket összekötő kutatás operatív részleteit és az eredményeket bemutató őszi konferencia szervezési kérdéseit. Az induló közös MOOC kurzusok kapcsán formai és tartalmi kérdéseket tisztáztak a résztvevők, akik az újonnan induló elektronikus folyóirat kapcsán is egyezettek a Szegedi Tudományegyetem képviselőivel.

IKIKKinfo