Bezár

IMGP3154

SZTE-s húsvéti tojáskeresés a Családbarát Egyetem szervezésében

SZTE-s húsvéti tojáskeresés a Családbarát Egyetem szervezésében

2024. április 11.
2 perc

2024. április 4-én, csütörtökön fergeteges hangulatú húsvéti tojáskeresést rendezett a Családbarát Egyetem. Az SZTE-munkatársak gyermekeinek szóló programot kézműves foglalkozás, fogászati bemutató, zenés előadás és természeti tudástár tette színesebbé.

A résztvevő gyerekek érkezéskor névre szóló menetlevelet kaptak, mellyel bejárhatták a TIK és a BTK közötti Ady tér zöld területét. A különféle állomásokon volt lehetőségük koboz és tárogató muzsikát hallgatni, a megfelelő fogmosásról tanulni, és még egy bőr kulcstartót is készíthettek a kíváncsi apróságok.
IMGP3025
Miután mikroszkóp segítségével közelről megvizsgáltak egy korallt, megküzdöttek a hétfejű sárkánnyal és kézügyességükről is számot adtak, kezdődhetett is a tojáskeresés. Szerencsére az április időjárás napfényes oldalával örvendeztette meg a lelkes gyereksereget.

A büszke szülők és nagyszülők örömmel nézték, hogy a bölcsődéstől egészen a kisiskolás korig milyen aktívan vesznek részt a programokba a fiatalok, akiket a pályán önkéntes egyetemisták segítettek. A szervezők a legkisebbekre is gondoltak, ezért ha egy-egy állomás között valaki szívesen épített tornyot egy kényelmes pikniktakarón erre is akadt módja.
IMGP3012

A gyönyörű faragott egyetemi vándorbölcső a regisztrációs pult mellett lehetett megcsodálni. Egyetemi alkalmazottak gyermekeinek, unokáinak áll rendelkezésére a bölcső, amelyet 3-6 hónapra ad kölcsön az egyetem. Érdeklődni, jelentkezni a csaladbartaegyetem@szte.hu címen lehet.
IMGP2934
A nem mindennapi délután után az előregisztrált résztvevőknek egy-egy pohár forró csokoládéval kedveskedtek a szervezők, amelyet a szép időre való tekintettel sokan a teraszon fogyaszthattak el.
A szervezők köszönik a közreműködést a Fogorvostudományi Kar és az Interaktív természetismereti tudástár munkatársainak. A zenei aláfestést az Aranygyapjú Társulat biztosította.
IMGP3088

A Családbarát Egyetem következő, anyák napi programja 2024. május 4-én kerül megrendezésre Gyereket a magasba! címmel. Aki szeretne, már most jelezheti részvételi szándékát, a szervezők a csaladbarategyetem@szte.hu e-mail-címen várják májusi programra is a jelentkezőket.