Bezár

IMG_9630-001

Óvodából az iskolába – szakmai nap az SZTE IKIKK OMIK támogatásával

Óvodából az iskolába – szakmai nap az SZTE IKIKK OMIK támogatásával

2023. október 18.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Interdiszciplináris Kutatásfejlesztési és Innovációs Kiválósági Központ Oktatás Modernizációs és Innovációs Klaszter Köznevelés Fejlesztési Programjának támogatásával szakmai napot tartott a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája 2023. október 18-án.

Az „Óvodából az iskolába” szakmai napot 2023. október 18-án, szerdán Dr. Zsigriné Dr. Sejtes Györgyi nyitotta meg a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Dísztermében.

 IMG_9629

A program célja az volt, hogy a résztvevők tanuljanak egymástól: hogyan könnyíthetik meg a hozzájuk járó kisgyermekek óvodából iskolába átmenetét. A pedagógusok játékos műhelygyakorlaton és kerekasztal-beszélgetésen vettek részt.

 IMG_9632

Az eseményen szó esett többek között a mesében rejlő lehetőségekről, az említett cél elérése érdekében. A műhelygyakorlaton szó esett többek között a legózás szerepéről az oktatásban, és az irányított mozgás szerepéről az agyi fejlődésben óvodás és kisiskolás korban.

IMG_9635

 

SZTEinfo