Bezár

Lipcse_gwzo

Lipcsében a „Diffúzió és globalizáció” kutatócsoport tagjai

Lipcsében a „Diffúzió és globalizáció” kutatócsoport tagjai

2023. június 09.
1 perc

Az SZTE IKIKK munkatársai nemrég Lipcsébe látogattak egy workshopra.

Az SZTE IKIKK IKT és Társadalmi Kihívások Kompetenciaközpont keretei között működő „Diffúzió és globalizáció” kutatócsoport tagjai a Leibniz-Institut für Geschichte und Kultur des östlichen Europa, azaz GWZO meghívására június elején Lipcsében jártak az „On the Move and on the Spot - Tracing Circulations and Adaptions of Knowledge from and to Eastern Europe” workshop résztvevőiként. Lipcse2
A konferncián a részt vevő magyar, német, cseh kutatók a kelet-európai tudásátadás és alkalmazás kérdéseivel foglalkoztak. A disszemináció, tudásmegosztás globális és nemzetközi trendjei jelentősen változtak az elmúlt évszázadban, Kelet-Európa zaklatott 20. századi történelme azonban erre a területre is rányomta a bélyegét. A konferencia résztvevői ezért az 1920 és 1970 közötti időszakra koncentráltak, hogy megvizsgálják, az évszázad legturbulensebb és legkeményebb évei hogyan befolyásolták a szakértők kapcsolati hálóját, a tudás átadását.
Lipcse4



Ahogyan kutatócsoportunk tagjai fogalmaztak, „bizonyos, hogy ezt a szakmai eszmecserét az év legfontosabb eseményei között fogjuk számon tartani”.

A workshop részleteiről, valamit a GWZO munkájáról itt olvashatnak többet az érdeklődők.