2024. április 25., csütörtök English version
Archívum  --  2009  --  6. szám - 2009. április 6.  --  Kultúra
Kis­es­­szé-pá­lyá­zat a THEALTEREN
Címkék: Kultúra
A MASZK Egye­sü­let és az Ekisfeszt Aka­dé­mia az idén is szín­há­zi kis­es­­szé-pá­lyá­za­tot hir­det a THEALTER fesz­ti­vál ke­re­té­ben. A vá­laszt­ha­tó té­mák: Az il­lú­zió a szín­ház­ban – szín­ház­mű­vé­szet és il­lú­zió, il­let­ve Jerzy Gro­tows­ki szín­há­za, ha­tá­sa a ma­gyar szín­há­zi élet­ben.

A pá­lyá­za­ton részt ve­het­nek: 28. élet­évü­ket még be nem töl­tött, nem hi­va­tá­sos al­ko­tók, va­la­mint egye­te­mi, fő­is­ko­lai hall­ga­tók.

A pá­lya­mű le­adá­sá­nak ha­tár­ide­je: 2009. má­jus 8., 24 óra. El­bí­rá­lá­si ha­tár­idő: 2009. má­jus 29. Ér­te­sí­tés az ered­mény­ről: 2009. jú­ni­us 5. Ered­mény­hir­de­tés-dí­ja­zás: 2009. jú­li­us 20-án, a THEALTER il­lú­zió­fesz­ti­vál meg­nyi­tó­ján.

A be­ér­ke­zett pá­lya­mű­ve­ket szak­mai zsű­ri ér­té­ke­li, mely­nek tag­jai: Olasz Sán­dor tan­szék­ve­ze­tő egye­te­mi ta­nár, a Tisza­táj fő­szer­kesz­tő­je Pályi And­rás író, mű­for­dí­tó, dra­ma­turg, Szi­lasi Lász­ló iro­da­lom­tör­té­nész, kri­ti­kus, az SZTE do­cen­se.

Dí­jak: I. díj: brut­tó 50 000 Ft vagy 1 hé­tig ven­dé­gül lát­juk part­ne­ré­vel fesz­ti­vá­lun­kon, II. díj: brut­tó 40 000 Ft vagy 5 na­pig ven­dé­gül lát­juk part­ne­ré­vel fesz­ti­vá­lun­kon, III. díj: brut­tó 30 000 Ft vagy 3 na­pig ven­dé­gül lát­juk part­ne­ré­vel fesz­ti­vá­lun­kon. Kö­zön­ség­díj: Mau­rits Fe­renc fes­tő­mű­vész a MASZK Egye­sü­let­nek ké­szí­tett fest­mé­nye.

A dí­ja­zott pá­lya­mű­vek 2009 őszén meg­je­len­nek a Tisza­táj cí­mű fo­lyó­irat di­ák­mel­lék­le­té­ben. A sok-­sok tud­ni­va­lót tar­tal­ma­zó rész­le­tes pá­lyá­za­ti fel­hí­vás a www.theal­ter.hu és a www.­maszk.hu ol­dal­ról tölt­he­tő le!
Bezár