Elakadtál a felvételiben? Kérdezd Bercit!

Idén is várja a felvételivel kapcsolatos kérdéseket Berci, a Szegedi Tudományegyetem chatbotja. Berci Messenger üzenetek formájában mesél többek között a ponthatárokról vagy a felvételi követelményekről. Bercitől bármit kérdezhetsz a felvételi kapcsán az összetettebb témákhoz az SZTE felvételi szakértőit hívja segítségül.

Fiatalos formában segíti leendő hallgatóit a Szegedi Tudományegyetem. A továbbtanulás előtt állók az SZTE Felvételi Facebook oldalán tehetik fel kérdéseiket BerciBotnak, aki bármilyen SZTE-hez kapcsolódó kérdésben segít az érdeklődőknek. Mindent tud például a felvi.hu használatával, a nyelvvizsgával, az emelt érettségivel és a ponthatárokkal kapcsolatban. Ha Berci egy komplex kérdést kap, az SZTE Felvételi szakértőit hívja segítségül, akik bekapcsolódnak a Messenger beszélgetésbe és segítenek a felvételi előtt álló középiskolásoknak.


BerciBot, az SZTE leghíresebb tudósáról kapta nevét, az egyetlen magyar Nobel-díjasról, aki hazai kutatásáért kapta meg a legrangosabb tudományos elismerést. Szent-Györgyi Albert 1937-ben nyerte el a Nobel-díjat és kutatásainak színhelye az SZTE volt, melynek 1940-1941 között rektora volt.


Keresd BerciBotot a Szegedi Tudományegyetem Felvételi Facebook oldalán!


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Mikula_AndreaMikula Andrea - ÁJTK, jogász

Elsősorban azért választottam az SZTE ÁJTK-t, mert itt lakom Szegeden, és úgy hallottam, hogy a szegedi jogi képzés nagyon jó. Ez az évek során be is bizonyosodott. Másrészt utánanéztem néhány felmérésnek, és úgy értesültem, hogy a Szegedi Tudományegyetem legalább olyan magas szintű képzést nyújt, mint más hasonlóan nívós egyetemek az országban. A jogi karon nagymértékű tudásra és talpraesettségre tettem szert az évek során, amit nem csak a munkaerőpiacra kilépve fogok tudni kamatoztatni.




Olasz_BalazsOlasz Balázs - ZMK, előadóművész – klasszikus orgona

Mindig is tudtam, hogy zenész akarok lenni, már ötévesen a rádiót hallgatva operákat énekeltem. Később jött a zongora szeretete. Általános iskolában azt mondtam, hogy zongoraművész leszek, ez annyiban módosult, hogy orgona lett belőle. Békéscsabára jártam zenei konzervatóriumba, és a nyári kurzusok során volt szerencsém Szegeden is zenélni, ekkor szerettem bele a városba. Hogy miért pont Szegedet választottam a zenei pályám szempontjából? Mert ezen az egyetemen nagyon magas színvonalúan tanítanak, és közel van a lakóhelyemhez. Plusz megtalálható a városban az a pezsgés (koncertek sorozata), amire egy zenésznek szüksége van.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *