Hermann_kolesz_a_kodben

Kollégium és albérlet - szállások Szegeden egyetemistáknak

Nyüzsgő kollégiumi életre vágysz, vagy inkább szobát bérelnél? Szegeden egyaránt választhatsz kedvező áru albérletek vagy jól felszerelt, megfizethető kollégiumi elhelyezés között. A szegedi albérleti árak feleannyiba kerülnek, mint a fővárosban.


  • sokszínűség a karközi kollégiumokban
  • a kari kollégiumok előnyei a tanulásban
  • szegedi szakkollégiumok: a tehetséggondozás színterei
  • olcsó, mégis egyéni igényekhez igazodó albérletek


kollegium

A Szegedi Tudományegyetem hallgatói kollégiumi elhelyezést is kérhetnek. Az épületek egy része a nyüzsgő belvárosban helyezkedik el, de vannak kollégiumaink az újszegedi zöldövezetben is. A szegedi egyetem öt karközi kollégiumában – Eötvös Loránd Kollégium, Herman Ottó Kollégium, Károlyi Mihály Kollégium, Móra Ferenc Kollégium, Öthalmi Diáklakások – a különböző karok, és a legkülönbözőbb tudományterületek hallgatói lakhatnak együtt.





 

Az SZTE hat kari kollégiuma – ÁOK Apáthy István Kollégium, ÁOK id. Jancsó Miklós Kollégium, ETSZK Béke Utcai Kollégium, ETSZK Madzsar József Kollégium, GYTK Semmelweis Ignác Kollégium, JGYPK Teleki Blanka Kollégium, MGK Kollégium, MK Kollégium – számos előnnyel jár: a hallgatók ugyan arra a karra, szakra járnak, ugyan azt tanulják. Ezekben a kollégiumokban a felsőévesek jó tanácsai, a csoporttársak jegyzetei mind segítik a tanulmányokat. A kollégiumok nemcsak szálláshelyet, hanem szellemi közösséget is jelentenek. A kulturális és társasági életet egyedi programok színesítik.


vizsgaidoszakallo

Nem csupán négy falat, hanem a tehetséggondozás színtereit is jelentik a szegedi szakkollégiumok. A Szegedi Társadalomtudományi Szakkollégium, az Eötvös Loránd Kollégium, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Szakkollégiuma, a Móra Ferenc Szakkollégium, az SZTE GYTK Kabay János Szakkollégium, az SZTE JGYPK Művészeti, Művészetpedagógiai és Művészetközvetítő Szakkollégium, valamint az SZTE ZMK Kortárszenei és Előadóművészeti Szakkollégium vonzereje az egyetemi oktatást kiegészítő kurzusokban, a bőséges szakmai, kulturális és sportrendezvényekben rejlik.

 

 

A kollégiumi térítési díj mind a karközi, mind a kari kollégiumokban az államilag támogatott hallgatók esetében 10 ezer forint körüli, a költségtérítéses diákok esetében 10-16 ezer forint között van. Ez igen kedvező a fővárosi kollégiumokhoz képest, ahol akár 25 ezer forintot is fizethet egy költségtérítéses egyetemista.

 

Aki nem vágyik kollégiumba, az a szegedi albérletek közül válogathat. A kiadó szobák választéka rendkívül nagy, a város gyakorlatilag bármely részében található megfelelő albérlet. A keresésben az online egyetemi albérletkereső, az egyetemi albérletközvetítő Facebook-os oldala, vagy a Déli Apró hirdetőújság segíthet. Kiadó szobákat már 20 ezer forint + rezsi áron találhatunk, míg a 1,5-2 szobás albérletek 45 ezer forintnál kezdődnek. Ez a budapesti albérlet árakkal összehasonlítva – ahol, egy 1,5 szobás lakásért 100 ezer forintot is elkérnek – remek ajánlat.

 

Kövesd az SZTE-t a Facebookon, az Instragramon és a YouTube-on!



esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


mendezMatheus Vasconcelos Goes Mendes – ÁOK: orvos

Brazíliából érkeztem, de nagyon otthonosan érzem magam Szegeden. Rengeteg hasznos tudásra tettem itt szert, amihez a jól felszerelt laborok és a modern könyvtári környezet is hozzájárult. A város nyüzsgő mégis biztonságos, jó az életminőség és minden segítséget megkapunk a beilleszkedéshez. Legyen szó tanulmányi ügyintézésről vagy szálláskeresésről.




FelsoDorottyaFelső Dorottya- SZTE-BBMK

A zenei oktatás miatt jöttem Szegedre. Már középiskolásként is itt tanultam a SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnáziumban és nagyon megszerettem Szegedet. Egyértelmű volt, hogy a Szegedi Tudományegyetemet választom. A zongoratanárnőmmel már majdnem 10 éve dolgozunk együtt. Az ő személye szakmailag és emberileg is meghatározó számomra. Szeged az otthonommá vált, hisz minden barátom itt él és sok emlék köt ide.


További hallgatói vélemények >>>