FNAPJA_2009_kerekp_meret

Újabb kerékpáros-barát fejlesztések a TIK-ben

A Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központja 2011-től újabb fejlesztéseket tervez a Zöld Intézmény szellemiség jegyében.


kerekpar1A Szeged Városi Önkormányzat fejlesztési lehetőségét kihasználva kapcsolódik az SZTE TIK a Szeged városképébe illeszkedő és már megszokott kerékpártároló telepítések sorába, ezzel is elősegítve a környezettudatos közlekedést az Egyetem Szívéhez.


További széles körű szolgáltatások és a kerékpáros közlekedés fejlesztése és népszerűsítése érdekében az intézmény hosszú távú tervei között szerepel egy kerékpár kölcsönzési hálózat kialakítása a Szegedi Tudományegyetem épületei között.


Az év során számos olyan, a Központ társadalmi szerepvállalás koncepciójába illesztett rendezvényt szervezett, amelyek közvetve-közvetlenül kerékpáros közlekedés népszerűsítést, illetve kerékpáros programokat tartalmaztak ezen felül dolgozói aktívan részt vettek a „Bringázz a munkába” internetes programban. A Tanulmányi és Információs Központ a rendezvények, a fejlesztések és az eredmények elismeréseként a 2010-es évre ismét elnyerte a megtisztelő Kerékpáros-barát munkahely címet.


faA központ a 2011-es évben is az eddigi gyakorlatnak megfelelően szervez nagyszabású rendezvényeket – hangsúlyosan kerékpáros közlekedés népszerűsítési vonatkozásokkal is –ezek közül a legfontosabbak:


  • „Föld órája” rendezvény (március 27.)
  • „Föld napja” rendezvény (április 22.)
  • stb.
 

 


esza_felso

plakat

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Kocsik EdinaKocsik Edina – BTK – anglisztika

Szerintem Szeged sokkal barátságosabb város, mint Pest. Nagyon közvetlenek az emberek, és mindenhol ismerősökkel találkozok. Tetszik, hogy az egyetem elkötelezett a környezettudatosság iránt. Emellett az oktatás színvonala is kiemelkedő a hazai egyetemek viszonylatában is.

Frech DánielFrech Dániel – ÁJTK – jog

Úgy gondolom, hogy az egyetemen nagyon családias a légkör, nagyon közvetlenek és segítőkészek az oktatók. Nem is meglepő, hogy mindig előkelő helyeken szerepelünk az országos megmérettetéseken. Ugyanakkor Szeged miatt is érdemes ide jönni tanulni, hiszen nagyon szép, tiszta és rendezett ez a város.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *