FNAPJA_2009_kerekp_meret

Újabb kerékpáros-barát fejlesztések a TIK-ben

A Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központja 2011-től újabb fejlesztéseket tervez a Zöld Intézmény szellemiség jegyében.


kerekpar1A Szeged Városi Önkormányzat fejlesztési lehetőségét kihasználva kapcsolódik az SZTE TIK a Szeged városképébe illeszkedő és már megszokott kerékpártároló telepítések sorába, ezzel is elősegítve a környezettudatos közlekedést az Egyetem Szívéhez.


További széles körű szolgáltatások és a kerékpáros közlekedés fejlesztése és népszerűsítése érdekében az intézmény hosszú távú tervei között szerepel egy kerékpár kölcsönzési hálózat kialakítása a Szegedi Tudományegyetem épületei között.


Az év során számos olyan, a Központ társadalmi szerepvállalás koncepciójába illesztett rendezvényt szervezett, amelyek közvetve-közvetlenül kerékpáros közlekedés népszerűsítést, illetve kerékpáros programokat tartalmaztak ezen felül dolgozói aktívan részt vettek a „Bringázz a munkába” internetes programban. A Tanulmányi és Információs Központ a rendezvények, a fejlesztések és az eredmények elismeréseként a 2010-es évre ismét elnyerte a megtisztelő Kerékpáros-barát munkahely címet.


faA központ a 2011-es évben is az eddigi gyakorlatnak megfelelően szervez nagyszabású rendezvényeket – hangsúlyosan kerékpáros közlekedés népszerűsítési vonatkozásokkal is –ezek közül a legfontosabbak:


  • „Föld órája” rendezvény (március 27.)
  • „Föld napja” rendezvény (április 22.)
  • stb.
 

 


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Balogh_RamonaBalogh Ramóna - TKK, magyar-, média-, mozgókép-, és kommunikációtanár

Ezzel a képzéssel a későbbiek során nagyobb esélyem van a munkaerőpiacon való elhelyezkedésre, és szerintem a kommunikáció bármely munkaterületen kifizetődő. Azért ezt a szakot választottam, mert kisgyermekkorom óta szerelmese vagyok a magyar nyelvnek, a magyar irodalomnak, és ehhez a kommunikáció mint olyan, elválaszthatatlan dolog.
Sokacz_ZsofiaSokacz Zsófia - SZTE-BBMK

Kiskoromban nagyon szerettem a zenét, zongorázni kezdtem, majd kilenc évesen eldöntöttem, hogy zongorista leszek. Egy zenei táborban ismerkedtem meg az akkori tanárommal, általa pedig a jelenlegi zongoratanárnőmmel. Nekik köszönhetem, hogy felvettek a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karra. Szeged mindig is vonzott, hisz gyönyörű város és több barátom is tanul itt. Zenepedagógia és zenepszichológia mellett, tanításgyakorlatunk is van, így általános és középiskolásokat oktathatunk. Az itt töltött éveim alatt szenvedélyemmé vált a tanítás. A jövőben, zeneiskolában szeretnék dolgozni.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *