allasborze

Több mint ezerötszázan látogattak el a TIK-be az állásbörzére

Március 30-án újra az SZTE Tanulmány és Információs Központja adott otthont az SZTE állásbörzének. A Karrier Iroda áltat szervezett rendezvényen – az előző félévben elért siker hatására – egyszerre tartották meg a szakmai gyakorlati helyek és a diplomások számára kínált pozíciókat bemutató börzét.

A hagyományosan a TIK aulájában megrendezett eseményen összesen harminc vállalt kínált álláslehetőséget friss diplomások számára, illetve 23 szervezet gyakornoki lehetőségeivel ismerkedhettek meg a nagyszámú érdeklődők. A szervezők idén több mint ezerötszáz látogatót fogadtak, amely felülmúlta a tavalyi rendezvény látogatói számát.

Annak érdekében, hogy a jelentkezők minél sikeresebben megfeleljenek a vállalati követelményeknek, a Karrier Iroda nyolcnapos felkészítő programsorozatot szervezett az előzetesen regisztrált hallgatóknak. A tréningeken részvevők elsajátíthatták a figyelemfelkeltő önéletrajz és motivációs levél készítésének módszereit, karrier és személyiség teszteket tölthettek ki, HR-tanácsadók által levezényelt próbainterjúkon vehettek részt, illetve idén először egy ingyenes privát pénzügyek tréninget is elvégezhettek.


A természetes napfény megvilágította tágas aulában a vállalatok standjai mellett további érdekes programok várták az érdeklődőket. Életmód tanácsadáson, grafológiai elemzésen és nyereményjátékokon is részt vehettek a látogatók, lehetőségük volt regisztrálni álláskereső portálok standjainál is. Az előadó termekben egész nap vállalati prezentációkat rendeztek, s a hallgatók ezek után akár kötetlenül is beszélgethettek a cégek képviselőivel.

A régi legnagyobb álláskereső rendezvényen adták az SZTE öregdiák szervezete alapította Alma Mater-díjat. Az elismerést az a válallkozás kaphatja meg, amely arányaiban a legtöbb SZTE-n végzett diplomást foglalkoztatja, illetve szoros kapcsolatot ápol az egyetemmel. Idén ezt az elismerést a CAS Software Kft. érdemelte ki, amely elsősorban programozókat foglalkoztatva ért el kiemelkedő eredményeket az IT-szektorban. A hivatalos díjátadó után szervezett workshopon a cégvezetők a korábbi díjazottakkal együtt vitathatták meg a szegedi hallgatók munkaerő-piaci helyzetét.


Ludwig Neer, az informatikai vállalkozás résztulajdonosa és vezetője kiemelte, továbbra is számítanak a szoros együttműködésre az egyetemmel, és reménykednek, hogy a jövőben még több frissen végzett tehetséges munkakezdőt alkalmazhatnak.


Az előző állásbörzék tapasztalatából kiindulva idén is a legtöbb vállalkozás pénzügyi, informatikai, mérnök, illetve gyógyszerész végzettséggel rendelkező friss diplomásokat keres a gyakornoki programjukhoz, illetve az állásajánlataikhoz.


A SZTE Tanulmányi és Információs Központjában rendezett állásbörze félévről félévre több érdeklődőt vonz. Ezt a tényt azok a rendszeresen visszatérő kiállítók is megerősítették, aki hagyományosan minden félében képviselik cégüket.

 


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Balogh_RamonaBalogh Ramóna - TKK, magyar-, média-, mozgókép-, és kommunikációtanár

Ezzel a képzéssel a későbbiek során nagyobb esélyem van a munkaerőpiacon való elhelyezkedésre, és szerintem a kommunikáció bármely munkaterületen kifizetődő. Azért ezt a szakot választottam, mert kisgyermekkorom óta szerelmese vagyok a magyar nyelvnek, a magyar irodalomnak, és ehhez a kommunikáció mint olyan, elválaszthatatlan dolog.
Toth_BalazsTóth Balázs - MK, élelmiszermérnök

Az ismerőseimtől sokat hallottam, hogy nagyon jó egyetem az SZTE, sok lehetőséget ad az intézmény, pezsgő a diákélet, Szeged igazi egyetemváros. Azért választottam a Mérnöki Kart, mert élelmiszer-mérnöki szakra akartam jönni, és szerintem Szeged az az egyetem az országban, ahonnan a legképzettebb mérnökhallgatók kerülnek ki, s biztosan tudnak jó munkát találni. A tantárgyak nagyon nehezek, de a tanárok segítőkészek.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *